Trenutno se predvaja:
6. junij 2019 ob 09:14Novice

Kakšni so nameni Hitovih lastnikov?

Mestna občina Nova Gorica, Slovenski državni holding in Kapitalska družba bodo popoldan spregovorili o razvoju družbe. Prvič za skupno mizo.
MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Hit je največji zaposlovalec za Goriškem. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Razlogov, da so se lastniki igralniške družbe odločili, da pred javnost stopijo skupaj, je več. Družba je bila pred leti uvrščena na seznam 15 podjetij, namenjenih privatizaciji in opredeljena kot portfeljska naložba. V letošnjem letnem načrtu SDH je predvidena za prodajo, za kar pa je potrebna sprememba igralniške zakonodaje, ki pa je veljavna koalicijska pogodba ne predvideva.

Hit je v večinski lasti države. Na ministrstvu za finance so nam pred dnevi povedali, da ne vodijo nikakršnih aktivnosti za spremembo zakonodaje. Menijo namreč, da so morebitne spremembe smiselne le kot sprejem nove celovite sistemske ureditve. Kaj se dogaja v Hitu? Nadzorniki so septembra lani krivdno odstavili upravo pod vodstvom Janeza Mlakarja, z letošnjim letom pa je vodenje družbe prevzel Tomaž Repinc. Spremembe so se v zadnjih dneh zgodile tudi v nadzornem svetu, ki mu je dve leti predsedoval predstavnik lokalne skupnosti Marjan Pintar. Konec maja je podal odstopno izjavo, ker kot pravi, ni imel več podpore lokalne skupnosti. Na čelo nadzornikov je stopil dotedanji član Gregor Bajraktarevič, predstavnik Kapitalske družbe.

Menjave nadzornikov sicer niso posebnost, vendar pa je dejstvo, da se za njimi običajno skrivajo namere lastnikov po spremembah. Kakšne bodo spremembe v Hitu, bomo mogoče izvedeli že popoldan, ko bodo lastniki sedli za skupno mizo in spregovorili o razvoju Hita. Ta je kot največji zaposlovalec za goriško izjemno pomemben, v proračune občin pa se prav zaradi igralniških koncesij steka kar nekaj denarja.

Ingrid Kašca Bucik


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki