Trenutno se predvaja:
18. april 2019 ob 09:34 Novice

Kdo bo vodil Univerzitetni inkubator Primorske?

Na to vprašanje odgovora še ni. Podaljšan mandat se Dorijanu Maršiču izteče 15. maja in sam še ne ve, ali bo Univerza na Primorskem (UP) objavila razpis. Ime morebitnega bodočega direktorja je medtem že zaslediti v javnosti.
MMC
Dorijan Maršič (prvi z leve) pravi, da je UIP v dobri kondiciji. Foto: arhiv MMC

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) je sredi statusnega preoblikovanja, Gea College je izstopila iz ustanoviteljstva, edini družbenik je zdaj univerza. Inkubator pa je tudi pred kadrovsko menjavo. Dorijanu Maršiču je mandat že potekel, rektor Dragan Marušič mu ga je podaljšal do 15. maja.

Skupščina inkubatorja, ki jo predstavlja UP, je odločila, da bo novo vodstvo iskala z razpisom. A ga še ni objavila. Rektor lahko direktorja imenuje tudi sam. Če se bo moral Maršič od vodenja inkubatorja posloviti, ga bo pustil v dobri kondiciji. Po tem ko ga je prevzel skoraj pred stečajem, je pridobil nove programe in ga saniral. Poleg njega sta v njem zaposlena še Andrej Medved in Lara Pirc. Menjava sredi leta, ocenjuje Maršič, zaradi odobrenega dveletnega programa pomoči inovativnim potencialnim podjetnikom, ni dobra.

Medtem pa je v javnosti že slišati, da bo vodenje prevzel Blaž Čeklić. Ob našem preverjanju je potrdil, da bi ga to mesto zanimalo. Trenutno je pomočnik glavnega tajnika univerze, vseskozi velja za tesnega rektorjevega sodelavca. To bo ena zadnjih kadrovskih potez Dragana Marušiča, volitve novega rektorja bodo namreč 23. maja.

Odgovore Unvierze, kako bo potekal izbor direktorja UIP, pričakujemo danes.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki