Trenutno se predvaja:
13. november 2018 ob 08:30Novice

Kdo bo županoval v Divači: večkratni županski kandidat, novinka ali zdajšnja županja

Divaški volilci se bodo na letošnjih županskih volitvah odločali med tremi kandidati.
Radio Koper

SDS je v boj za glasove poslala Branko Škrlj, stranka Dobra država Antona Mira Možeta, skupina volilcev pa aktualno županjo Alenko Štrucl Dovgan. Škrljeva je novinka na lokalnem političnem prizorišču, Može pa se v boj za županski stol podaja že četrtič.

Divaškim volilcem znani županski kandidat Anton Miro Može iz Senožeč preizkuša srečo že četrtič. Pravi, da je čas za spremembe in da so ga v kandidaturo nagovorili volilci. Prepričan je, da bi lahko dobro vodil občino. Tokrat je kandidat še ne leto dni stare stranke Dobra država. Temelj njegovega programa so gospodarstvo, turizem, kmetijstvo in obnovljivi viri energije.

Novinka na lokalnem političnem prizorišču je 47-letna učiteljica iz Dan pri Divači Branka Škrlj. Pravi, da potrebuje nove izzive, saj želi znanje, ki si ga je pridobila, uporabiti v dobro svojih občanov. Je kandidatka SDS-a in razvoj občine stavi na izgradnjo drugega tira, novo obrtno cono s podjetniškim inkubatorjem in trajnostni razvoj kmetijstva v Brkinih.

Za drugi županski mandat se bori zdajšnja županja Alenka Štrucl Dovgan. V prvem mandatu je uresničevala projekte drugih, v prihodnjih štirih letih pa namerava svoje. Zadovoljna je, da je uspela vzpostaviti dobro sodelovanje v občinskem svetu in med občani, v primeru izvolitve bo uresničila vrsto naložb, za katere je že odobren denar.

Kar zadeva občinski svet, v Divači volijo 11 članov. V štirih volilnih enotah se za vstop poteguje 31 kandidatov; 13 med njimi je kandidatov strank, 18 pa jih kandidira s podporo volilcev. V občini Divača člane občinskega sveta volijo po večinskem volilnem sistemu.

Irena Cunja


Zadnji prispevki