Trenutno se predvaja:
7. januar 2019 ob 12:26Novice

Koprski bančniki se odločajo o podpisu novih pogodb

Banka IntesaSanpaolo v Ljubljani ustanavlja novo poslovno središče. Formalni postopek se bo končal do pomladi. To za zaposlene v Kopru pomeni vožnjo na delo v prestolnico.
Radio Koper|Sedež banke v Kopru. Vir: Banka Koper
Nekaterim delavcem služba v prestolnici ne diši preveč, zato iščejo priložnost in izzive drugod. Foto: Banka Koper

Selitev poslovnega sedeža banke IntesaSanpaolo v Ljubljano poleg organizacijskih in logističnih izzivov prinaša največje spremembe zaposlenim, ki bodo namesto v Kopru po novem delali v prestolnici. Takih je okrog osemdeset. Delodajalec jim že ponuja v podpis nove kolektivne pogodbe o zaposlitvi, ki bodo začele veljati s selitvijo delovnih mest v Ljubljano. Koliko ljudi jih je že ali pa jih še namerava podpisati, na sindikatu ne vedo.

Sindikalna zaupnica Nada Zavrtanik pravi, da je odločitev prepuščena vsakemu posamezniku posebej in dodaja, da jim krovni sindikat pri tem ponuja pravno pomoč in nasvete.

Dejstvo pa je, da predstavlja vožnja v Ljubljano terja precej časa, zato številnim delavcem služba v novem poslovnem središču ne diši preveč. Nekateri zato iščejo priložnost in izzive drugod. Še vedno ostaja nedorečen tudi način prevoza v Ljubljano. Na banki pojasnil o selitvi in z njo povezanimi vprašanji ne dajejo. Predsednik uprave banke Intesa SanPaolo Jozef Kausich je sicer pred časom poudaril, da so premembe nujne, če želijo okrepiti svojo prisotnost na nacionalni ravni in oblikovati nov operativni model.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki