Trenutno se predvaja:
31. avgust 2019 ob 13:48 Novice

Koprski podžupan Patrik Peroša vozil pijan in odstopil

Koprski podžupan Patrik Peroša je ponudil odstop, potem ko je v četrtek ponoči pijan prevozil dobrih 20 kilometrov po avtocesti v nasprotno smer. Župan Aleš Bržan je njegov odstop sprejel.
Radio Koper
Podžupana so pri Kozini pričakali policisti in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je ponj prišla njegova žena, se je pridržanju izognil. Foto: Radio Koper

Poudarki

  • Koprski podžupan Patrik Peroša je v noči na četrtek močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov v nasprotno smer po primorski avtocesti. Namerili so mu 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola v izdihanem zraku. Po dogodku je župan sprejel njegov odstop.

Koprski podžupan Patrik Peroša je s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi, ko je ugotovil napako, se je vrnil do razcepa na Razdrtem po nasprotnem voznem pasu. In tam spet zgrešil, tako da je v napačni smeri vozil še vse do Kozine. Tam so ga pričakali policisti in kmalu je bilo jasno,kaj je krivo za tako nevarno in neodgovorno vožnjo. Alkotest je pokazal, da je bil Peroša pijan, saj je imel v izdihanem zraku 0,92 miligrama alkohola. Peroša,ki bo verjetno ob izpit, se na naše klice ne odziva. Županu je včeraj ponudil svoj odstop, Aleš Bržan ga je sprejel.

"Slišala sva se tako včeraj kot danes, nekajkrat, sicer samo po telefonu, v živo še ne. Naredil nekaj, kar je v tem svetu nesprejemljivo, in se tega tudi zaveda, tudi obžaluje in je zato ponudil svoj odstop."

Po besedah župana od svojih sodelavcev in funkcionarjev občine zahteva ničelno toleranco do alkohola v prometu. V ponedeljek se bosta Bržan in Peroša srečala in uredila primopredajo poslov.

"Jasno, čisto s človeškega vidika, je situacija zelo neprijetna. Navsezadnje je bil Patrik zadolžen tudi za področje športa in je precej projektov postavil tudi za naprej. Zdaj moramo najti način, kako vse te projekte in tudi razvoj športov razvijati čim bolj nemoteno in kot je bilo zastavljeno."

Perošo je sicer Bržan postavil za podžupana na področje športa, na katerem bi moral ob skrbi za šport tudi sam promovirati zdravo in odgovorno življenje.

Več funkcionarjev je v preteklosti vozilo pod vplivom alkohola. Minister Gjerkeš je odstopil, briški in postojnski župan ter bivši direktor Luke Koper pa ne.

Armin Sejarić


Zadnji prispevki