Trenutno se predvaja:
2. avgust 2019 ob 11:48 Novice

Milijoni Italijanov odhajajo na dopust

Avgust je mesec, ko italijanske goste v večjem številu kot sicer pričakujejo tudi v primorskih turističnih krajih.
EPA|Plaža, turisti, gneča
V najbolj turistični občini - Piranu, že nekaj let niso najbolj številčni, drugače pa je v Postojnski jami. Foto: EPA

Velika večina italijanskih gostov bo v našo državo vstopila na Škofijah in tam smo pri nakupu tedenske vinjete dopoldan srečali družino iz Bolzana, ki bo dopustovala v Fiesi.

"Žena je študirala v Trstu, regijo poznamo, večkrat pridemo k vam ali na Hrvaško. Še posebej so nam všeč centri dobrega počutja, tudi dobro se počutimo. Tudi vinjeta se nam ne zdi draga za en teden. Mi nismo tipični italijanski turisti, na dopust lahko gremo, kadar želimo, in nismo čakali feragosta."

Italijanski gost v občinah ob morju že nekaj let ni najbolj številčen, več je Avstrijcev, statistiko povzema Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož.

Klub izjemnemu porastu nemških gostov v letošnjem letu pa bodo Italijani še naprej prvi obiskovalci v Postojnski jami. Stalna promocijska prisotnost na trgu pri sosedih je nujna, pravi Marjan Batagelj.

"Mi mu posvečamo posebno pozornost, ker je hvaležen. Se pa spreminjajo časi, saj feragosto ni več dan/obdobje, ko dobiš naenkrat veliko gostov. Z njimi delamo celo leto in prihajajo celo leto."

Konec tedna se bo začetek dopustov pri sosedih poznal tudi na naših cestah, niso namreč vsi namenjeni k nam.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki