Trenutno se predvaja:
14. februar 2018 ob 09:49 Novice

Ministrstvo zavrnilo vse ponudnike, ki bi analizirali stanje Vogrščka

Ponudbe so oddala štiri podjetja. Med njimi je najcenejša za več kot enkrat presegla naročnikovo ocenjeno vrednost za izdelavo analize. Kaj to pomeni za sanacijo zajetja?
vogršček
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v januarju objavilo javno naročilo za izdelavo projektne naloge o stanju namakalnega sistema Vogršček.

Kmetijsko ministrstvo je vse ponudbe zavrnilo, ker niso ustrezale ocenjeni vrednosti naročnika. Najugodnejša je bila družba Dr. Duhovnik iz Seničice pri Medvodah s ponudbeno ceno dobrih 86.000 evrov oziroma 71.000 brez DDV. To pa za približno 102 % presega naročnikovo ocenjeno vrednost 35.000 evrov in zagotovljena sredstva, ugotavljajo na kmetijskem ministrstvu. Jože Duhovnik iz družbe Dr. Duhovnik pa ob tem meni: "Naša cena je minimalna glede na projekt. Tu smo hoteli samo pomagat, da se končno problem Vogrščka reši. Zgodba z Vogrščkom je s tem razpisom pozabljena."

Ponudbe so oddali še ljubljanski družbi Proces in Vodnar ter novogoriški Projekt - vse s ponudbeno ceno prek sto tisoč evrov.

Z obnovo obstoječega namakalnega sistema Vogršček bi lahko začeli po koncu namakalne sezone prihodnje leto, pa je v začetku januarja napovedal kmetijski minister Dejan Židan: "V kolikor pa je potrebno pripraviti novo dokumentacijo za tri tisoč hektarjev čisto novega, pa kakšno leto zamika. Ampak denar bo tudi za to zagotovljen."

Zavrnjeni ponudniki imajo zdaj pet delovnih dni časa za vložitev zahtevka za revizijo.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki