Trenutno se predvaja:
8. avgust 2018 ob 16:31 Novice

Na Trgu Evrope poskusil povoziti novinarko in snemalca

Proti dopisnici RTV Slovenija z Goriškega Mojci Dumančič in snemalcu Darku Humarju in njunemu sogovorniku je na trgu med Goricama zapeljal voznik. Policisti naj bi že vedeli, kdo je.
Snemalec Darko Humar je policistom pokazal kamero, v katero se je zaletel avtomobil. Foto: Primorski dnevnik (BUMBACA)

Dopisniška ekipa TV Slovenija z Goriškega je danes pri delu doživela napad. Proti novinarki Mojci Dumančič in snemalcu Darku Humarju in njunemu sogovorniku je zapeljal voznik.

Mojca Dumančič je dogodek opisala tako:

"S kolegom, snemalcem Darkom Humarjem, sva snemala prispevek za današnjo Slovensko kroniko, o skupnem trgu med Novo Gorico in Gorico – tema o sožitju dveh mest, o miroljubni koeksistenci, o sodelovanju ..."

Takrat se je mimo pripeljal moški v fiatu tipo in začel zmerjati ter preklinjati v italijanščini.

"Rekla sva, da je verjetno malo živčen v tej vročini in mu sploh nisva dajala nikakršne pozornosti. Snemala sva ruskega turista, ki si je prišel ogledati trg, mozaik. Rus naju je malo čudno gledal, ampak sva mu rekla: 'Don't be afraid, it's nothing'. Čez kakšnih deset sekund pride isti voznik mimo in zapelje nekaj centimetrov od nas. Ruski sogovornik se je ustrašil in rekel: 'It was too close, it was too close.'

Novinarka in snemalec sta mu ponovila, da ni nič hudega. Potem je avtomobil prišel mimo še tretjič:

"Midva z Darkom sva bila obrnjena stran od ceste, snemali pa smo zunaj cestišča, na trgu. Kamera je bila seveda na stativu. Nakar Rus naenkrat začne kričati: 'Be careful, be careful!' Sploh nisva imela časa pogledati, potegne mene, Darko je bil hvala bogu dovolj priseben, da je odskočil, in se ta človek s fiatom zaleti v kamero, v stativ. Če bi Darko stal tam zraven, bi bil danes v bolnici ali še kaj hujšega."

Kamera je bila uničena. Voznik tipa se je odpeljal. Ruski turist je bil zgrožen. Ker se mu je mudilo na vlak, je takoj odšel. Novinarska ekipa je takoj poklicala policijo:

"Policija je v nekaj minutah prišla, popisali smo celo zadevo. Prišel je nekdo iz bližnjega gostišča, ki je vse videl in spremljal. Tudi drugi ljudje so prišli zraven vprašat, če je treba kaj pomagati. Res so bili zelo pozorni. Eden si je tudi zapisal registrsko tablico tega človeka, ki nam je grozil, oziroma nas je tudi fizično napadel s svojim avtomobilom. Policisti so rekli, da so ga že izsledili, da vedo, kdo je lastnik."

Na novogoriški policijski so pojasnili, da preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

Celoten pogovor Karin Zorn z Mojco Dumančič lahko slišite prek povezave nad besedilom.


Zadnji prispevki