Trenutno se predvaja:
21. november 2019 ob 08:27 Novice

Nadzor na koprski upravni enoti ugotovil nepravilnosti

Koprska upravna enota že nekaj časa ne spoštuje instrukcijskih rokov pri odločanju o gradbenih postopkih. Obiskal jo je Inšpektorat za javni sektor in ugotovil kršitve.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Tudi po oddani popolni dokumentaciji za pridobitev gradbenega dovoljenja smo na odločitev čakali več kot pol leta, se je glasila ena od pritožb občana, ki smo jih slišali pred meseci. Priporočen rok za odločanje je dva meseca. Inšpektorat za javni sektor se je v nadzoru med drugim zakopal v 30 zadev na oddelku za okolje in prostor. Po naših informacijah so v nadzoru ugotovili, da na Upravni enoti Koper kršijo ekonomičnost postopkov in da ne spoštujejo instrukcijskih rokov, saj vlog ne obravnavajo tudi po več kot leto dni. Zaradi neustrezne organizacije dela in nestrokovne obravnave zadev iz preteklih obdobij ne obvladujejo pripada novih vlog. To po mnenju inšpekcije vodi v nedopustne in neupravičene zaostanke.

Načelnik upravne enote Koper Bruno Potokar je moral odgovor Inšpektoratu poslati do včeraj. Nekatere ugotovitve so upravičene, druge ne, nam je povedal. Za situacijo sta po njegovem mnenju med drugim kriva tudi lani spremenjena gradbena zakonodaja in kadrovska fluktuacija oz. odhodi zaposlenih. Pred kratkim so prav zaradi povečanega števila zahtevkov uvedli sistem naročanja.

"Po izteku roka za podajo pripomb bomo izdali zapisnik, v katerem bomo načelniku UE Koper odredili ukrepe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti," pravijo na Ministrstvu za javno upravo.

Vprašanje pa je, ali jih bo moral upoštevati Potokar, ki se mu izteka petletni mandat. V teku je ponovljeni razpis za načelnika. Po prvem razpisu sredi poletja nihče od kandidatov (med njimi Potokarja ni bilo) ni bil izbran

"Postopek posebnega javnega natečaja za položaj načelnika UE Koper še ni zaključen. Na javni natečaj se je prijavilo 5 kandidatov," so nam odgovorili z MJU. Potokar pa ne želeli povedati, ali se je tokrat prijavil.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki