Trenutno se predvaja:
27. julij 2018 ob 09:32 Novice

Notarsko mesto v Tolminu prevzema Tanja Uršič, v Kopru Nina Ferligoj

Razpisi pravosodnega ministrstva za izbor notarjev so vedno zelo zaželeni, saj niso pogosti. Število notarjev in zasedba se namreč redko spreminjata.
notar
V dveh primorskih notarskih pisarnah se obetajo spremembe. Foto: BoBo

Ministrstvo za pravosodje je letos objavilo dva razpisa za prosti notarski mesti. Zaradi upokojitve Edvarda Sivca v Tolminu in Drava Ferligoja v Kopru. Sivec je edino notarsko pisarno v Posočju vodil od ustanovitve notariata pred 23timi leti. Zanimanja za razpis je bilo zato precej, prijavilo se je 6 kandidatk. Ferligoj se bo upokojil konec leta, ministrstvo je za njegovo mesto prejelo dve prijavi. O vseh se je v sicer nezavezujočem mnenju opredelila notarska zbornica, jim dala pozitivno mnenje, s kandidatkami je razgovor opravil minister Goran Klemenčič, ki je na koncu izdal odločbi o imenovanju. Po naših informacijah bo jeseni notarsko mesto v Tolminu prevzela Tanja Uršič, v Kopru pa bo delo očeta z novim letom nadaljevala Nina Ferligoj.

Kot rečeno, razpisi notarskih mest niso pogosti, število notarjev na nekem območju je povezano s številom prebivalcev, ministrstvo za pravosodje sprememb glede števila in sedežev notarskih ne načrtuje. V zadnjih desetih letih je minister razrešil 36 notarjev - bodisi sami denimo zaradi upokojitve- niso želeli več opravljati notariata, bodisi zaradi pravnomočne obsodbe.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki