Trenutno se predvaja:
29. januar 2019 ob 10:14 Novice

Nove brezplačne učne priložnosti za starejše od 45 let

Milijon in pol evrov vreden projekt, ki bo trajal do leta 2022, sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija.

Ljudska univerza Koper skupaj z Ljudsko univerzo Sežana in Središčem Rotunda omogoča odraslim starejšim od 45 let, z izjemo dijakov, študentov in upokojencev, brezplačno izobraževanje v različnih tečajih za dvig kompetenc.

Ljudska univerza Koper je skupaj s parterji pridobila pomemben projekt za razvoj kompetenc odraslih, ki si želijo izboljšati znanja ali pa pridobiti spretnosti, ki jih potrebujejo za svoje delo, karierni razvoj, za boljšo zaposljivost ali pa le za prosti čas. Brezplačni izobraževalni programi so namenjeni predvsem odraslim - tako brezposelnim kot zaposlenim, pravi direktorica Ljudske univerze Koper Kristina Udovič Kocjančič:

Prednost pri vključitvi v te programe imajo tisti, ki so stari 45 let ali več in imajo največ srednješolsko izobrazbo. Za tečaje, kjer je zanimanje veliko, bodo v veliki meri samo ti prišli v program.

Projekt financira Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Več izveste s klikom na zgornjo povezavo.

Ukaželjni bodo lahko izbirali med jezikovnimi, računalniškimi tečaji, tečaji za premagovanje stresa, spoznavanje zeliščarstva in še kaj. Tokratni projekt je nadaljevanje podobnega, ki se bo zaključil marca letos, prinaša pa novost - priprave na izpite ali na pridobivanje nacionalne poklicne kvalifikacije.

Dobra novica je, da ne bodo samo priprave brezplačne, ampak bomo tistim, ki uspešno zaključijo priprave, tudi izpit financirali mi.

18 brezplačnih tečajev so že razpisali in zapolnili skorajda vsa mesta. Do junija jih nameravajo izvesti okoli 50, od septembra naprej pa še 40. Skupno naj bi letos v izobraževanja vključili čez tisoč ljudi, do izteka projekta pa dobrih 4.500.

Barbara Kampos


Zadnji prispevki