Trenutno se predvaja:
16. januar 2019 ob 08:53 Novice

Občina Izola ima zaradi zahteve po izvršbi blokiran račun

Izolska občina ima blokiran račun. Izvršbo je zahtevalo podjetje R Mercuri, ki mu občina dolguje odškodnino in zamudne obresti v višini nekaj manj kot 1,9 milijona evrov zaradi omejevanja podjetniške svobode.
Radio Koper
Pogovori izolskega župana Danila Markočiča s predstavniki podjetja niso obrodili sadov. Foto: Radio Koper

Rok za plačilo odškodnine se je iztekel 2. januarja. Vsi zavodi, ki so vezani na občinski račun, so zaposlenim izplačali plače še pred blokado.

Novi izolski župan Danilo Markočič, ki je za izgubljeno pravdo izvedel le nekaj dni pred prevzemom funkcije, se je že pred božičnimi prazniki sestal s predstavnico upnika, da bi se dogovoril za odlog plačila, saj občina nima denarja in ga na hitro tudi nima od kje vzeti. Sledilo je še nekaj sestankov, a do dogovora ni prišlo.

Občina bo storila vse, da prepreči rubež in zagotovi normalno poslovanje. Predlagala bo odlog izvršbe, in sicer do odločitve vrhovnega sodišča v zvezi z vloženim izrednim pravnim sredstvom. Sodišču bo prav tako predlagala rubež nepremičnin namesto rubeža sredstev na računu. Ugovarjala pa bo tudi zoper rubež na sredstva, saj meni, da ni dopusten in da predmet izvršbe ne morejo biti sredstva na računu, ki jih ima občina za izvajanje svojih osnovnih nalog.

Izgubljena pravda se nanaša na nekdanjo Amonovo halo skupaj z zemljiščem, ki jo je podjetje kupilo pred dobrimi 13 leti in za katero je nato že čez dve leti sklenilo predpogodbo o prodaji, pod pogojem, da v letu dni prenehajo veljati omejitveni prostorski ukrepi za omenjeno območje. Ker se to ni zgodilo, so v podjetju ocenili, da so izgubili poslovno priložnost.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki