Trenutno se predvaja:
27. avgust 2019 ob 13:16 Novice

Okolje Piran: našli rezerve, podražitev ne bo

Cene položnic komunalnih storitev v piranski občini ne bodo višje. Javno podjetje Okolje je namreč pridobilo občutno cenejšega izvajalca za odvoz smeti in s tem znižalo stroške.
Zbornica komunalnega gospodarstva
Namesto v Ljubljano bodo s prvim septembrom odpadke začeli odvažati v Celje. Foto: Zbornica komunalnega gospodarstva

Družba Simbio Celje bo za tono odpeljanih odpadkov zaračunala slabih 129 evrov, ljubljanski Snagi so jih do zdaj plačevali 162 in pol. Za dobrih pet tisoč tristo ton načrtovanih odpadkov na letni ravni bo piransko Okolje tako prihranilo 170 tisoč evrov. Direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič:

"S temi cenami, ki smo jih zdaj dosegli, lahko piranskim občanom sporočimo, da se napoved dviga cen ne bo uresničila. Cene bomo kvečjemu znižali."

Slednje bo odvisno tako od stroškov za nujno obnovo dotrajanega voznega parka, ki je v teku, kot od vlaganj v posodobitev načina ravnanja z odpadki. Medtem v zbirnem centru Dragonja, kjer je pred dobrim mesecem večji požar zajel odlagališče odpadne embalaže, poteka sanacija.

"Vse poteka tako, kot smo z inšpekcijskimi službami ugotovili: smo v pridobivanju ponudb in opremljanju našega zbirnega centra z videonadzornim sistemom in termo kamerami. Razširili bomo platoje za zagotovitev večje varnosti in center opremili s hidrantnim omrežjem."

V dogovoru z ministrstvom za okolje in izvajalcem gospodarske javne službe iz zbirnega centra zdaj tudi sproti odvažajo odpadno embalažo, ki se je do požara tam kopičila leto dni.

Lea Širok


Zadnji prispevki