Trenutno se predvaja:
22. marec 2019 ob 09:42Novice

Pazniki iz Nove Gorice na pomoč kolegom v koprski zapor

Velika negotovost med zaposlenimi v novogoriškem zaporu ostaja. Za zdaj so se z vodilnimi dogovorili samo, da bodo zaradi velikih kadrovskih težav v matičnem zaporu v Kopru, tamkajšnjim pravosodnim policistom kolegi iz Nove Gorice priskočili na pomoč.
BoBo|Pomanjkanje pravosodnih policistov je hud problem slovenskih zaporov.
Ob predvideni reorganizaciji dela in režima v novogoriškem zaporu ostaja velika negotovost tudi po včerajšnjem pogovoru z vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Bojanom Majcnom. Foto: BoBo

Med zaposlenimi v novogoriškem zaporu je završalo ob razmišljanju odgovornih, da bi zaradi težav v matičnem zaporu v Kopru ukinili režim pripora in zaprtega oddelka v Novi Gorici. Toda na pogovoru s prvim možem Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij so predvsem govorili o pomanjkanju pravosodnih policistov in zapolnjevanju te vrzeli. Predstavnik pravosodnih policistov v novogoriškem zaporu Andraž Šorc:

"Seveda, tudi tukaj v Gorici smo pravosodni policisti obremenjeni, nam manjkajo trije pravosodni policisti. Dogovorili smo se, da bomo poskušali z reorganizacijo dela sodelovati oziroma si priti nasproti, kolikor lahko, eni in drugi."

V obeh zaporih bodo do jeseni naredili razpored za pokrivanje kadrovskih potreb z notranjimi rezervami, do nadaljnjega pa ostajata v Novi Gorici tako pripor kot zaprti oddelek, zagotavlja vršilec dolžnosti generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Bojan Majcen:

"Prvi ukrep bo preučitev razporeda. V kolikor ugotovimo, da smo v stanju pokriti zadevo, potem tega režima ne bomo spreminjali. Če pa ugotovimo, da se zadeva kljub temu ne more pokrivati, potem bomo pa dejansko tudi to namero uresničili."

Na ravni države je zdaj razpis za 54 novih pravosodnih policistov, po kadrovskem načrtu pa bi jih potrebovali vsaj 138.

Valter Pregelj


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki