Trenutno se predvaja:
27. marec 2019 ob 09:58 Novice

Piranski župan po burni razpravi umaknil predlog proračuna

Nezadovoljni piranski svetniki so tako rekoč enotno očitali županu, da v proračun ni uvrstil nujnih naložb, kot je denimo prenova vrtca v Luciji. Razprava je pokazala tudi na razkol znotraj županovega Gibanja za občino Piran.
Slovenski utrip
Piranski župan Genio Zadkovič je na včerajšnji seji občinskega sveta umaknil predlog letošnjega proračuna, potem ko je po burni razpravi postalo jasno, da ne bo dobil podpore. Foto: Slovenski utrip
Radio Koper

Radio Koper

Po več kot štirih urah vročične razprave, kritik na račun naložb in zapletov je župan Zadković tik pred glasovanjem umaknil predlog proračuna. A je zaradi nejasnosti in nastale zmede o nadaljnjem postopku, umik preklical in zagrozil, da bo svoj mandat vezal na glasovanje. Svetniki so zahtevali odmor, strasti so se umirile. Zadković je proračun spet umaknil, občinski svet pa je soglasno potrdil sklep o začasnem financiranju občine.

"Nisem želel tega kaosa, da bi ljudje sprejemali nekaj, kar ni definirano, kar na koncu koncev ni uravnoteženo, kar v proračunu mora biti," je povedal piranski župan.

Piranski svetniki zdaj pričakujejo, da bo župan upošteval njihove predloge o prednostnih naložbah, med drugim v prenovo vrtca Lucija ter občinskih cest. Zadković pa bo do prihodnje obravnave proračuna, ki bo predvidoma čez mesec dni, moral najprej prepričati svetnike iz svoje stranke GZOP.

"Očitno imam največ težav znotraj svojih ljudi, kar mi ni težko priznat, dejansko je tako. Ampak ne glede na to. Ti ljudje me imajo radi, očitno pa ne prenesejo mojih svetovalcev, za katere jaz smatram, da so kvalitetni ljudje, da mi zelo pomagajo v tej zadevi."

Svetnik Kristijan Cerovac, GZOP, denimo zahteva poročilo o delu in plačah županovih svetovalcev. Barbara Kožar iz Levice pa je opozorila na nelegalno gradnjo v piranskem lokalu, ki je v lasti enega od županovih svetovalcev. Svetniki iz vrst Naš kraj so želeli pojasnila tudi glede Okolja Piran, saj danes poteče mandat direktorju Alanu Radojkoviču. Župan je povedal, da bo Radojkovič vršilec dolžnosti do izvolitve novega direktorja. Če bo na to mesto imenovan direktor občinske uprave Aleš Buležan, Zadkovič napoveduje, da bo k sodelovanju povabil Sabino Mozetič, nekdanjo direktorico koprske občinske uprave.

Lea Širok


Zadnji prispevki