Trenutno se predvaja:
6. maj 2019 ob 11:58 Novice

Podeželje slovenske Istre so v prazničnih dneh odkrivali domači in tuji gostje

Spoznati želijo naravno in kulturno dediščino krajev, lokalno ponudbo in različna doživetja. V posameznih krajih je tudi vse več ponudnikov nastanitev.
Radio Koper
Istrsko podeželje postaja vedno bolj priljubljena destinacija za aktivni oddih. Foto: Radio Koper

Koprsko podeželje je med oddihom prvič spoznavala obiskovalka iz okolice Litije:

Mi je bilo zelo všeč, nekaj posebnega. Kolesarila sva. Obiskala sva Montinjan, bila sva na prvem maju v Marezigah, kjer so imeli srečanje. Po duši sem taka, da rada kaj novega probam.

Med gosti apartmajev v Truškah je bila tudi skupina iz Poljske:

Odločili smo se, da se vrnemo v Slovenijo, kajti že lani smo si ogledali nekaj krajev. Tu je lepo, mirno, razgled je čudovit v naravi in ljudje so zelo gostoljubni.

Pred začetkom poletne sezone, ko beležijo najvišjo zasedenost, pričakujejo več gostov zlasti ob koncih tedna, pravi Mateja Hrvatin Kozlovič, ki je Hiške slovenske Istre odprla pred osmimi leti:

Sigurno turizem na podeželju raste, nismo še dosegli tiste točke, da bi rekli, da je to to, ampak tu je še veliko neizkoriščenega potenciala, na katerem lahko in moramo absolutno delati.

Pred tremi leti so v Kortah prenovili prostore Stare šole, kjer gostom nudijo nastanitve v sobah in apartmajih, izposojo električnih koles, obenem pa so okrepili tudi gostinsko dejavnost, je povedal Jasmin Kogoj:

Zadnje dve leti se pri vsakem prazniku čuti ta trzljaj in se kapacitete napolnijo. V tem izven sezonskem času je to mešanica naših gostov, polovica pa je tujcev. Z lokalnimi partnerji jim omogočamo iskanje tartufov, obisk solin, take avtohtone stvari.

Zaradi vse večjega zanimanja za dogajanje na piranskem podeželju, so pred kratkim odprli turistično točko v Padni, pravi Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož:

Tam lahko okusijo oljčno olje, domače dobrote, imamo nekaj električnih gorskih koles. Tudi v Padni se da prenočiti.

Ponudba nastanitev na podeželju se razvija in širi, dodajajo v turističnem združenju. Največ zanimanja med obiskovalci informacijskih točk pa je po kolesarskih in pešpoteh slovenske Istre.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki