Trenutno se predvaja:
16. oktober 2018 ob 15:58 Novice

Pošta Slovenije je ustavila skrbni pregled Tomosa

Tomos ima zaradi tega ogromno poslovno škodo, je dejal direktor Iztok Pikl, ki je na novinarska vprašanja odgovarjal zelo splošno ali pa sploh ne. Še naprej ostaja odprto, ali lahko uporablja Tomosovo blagovno znamko.
Tomos
Pošta Slovenije naj bi odstopila od kapitalskega vstopa v družbo zaradi medijskega poročanja, trdi lastnik koprske družbe. Foto: BoBo

Direktor Tomosa Iztok Pikl je sklical novinarsko konferenco, na kateri je zavrnil ali pa poskusil zavrniti večino medijskih navedb o težavah Tomosa, ki se nanašajo na izredne odpovedi zaposlenih, neizpolnjevanje naročil, zastoj proizvodnje, uporabo blagovne znamke in tudi blokado transakcijskega računa zaradi neporavnanih obveznosti do Fursa

»V času poročanja so bile te stvari poravnane, ne bom pa zanikal, da nismo imeli trenutne blokade s strani Fursa.«

Zavrnil je tudi vse očitke o izčrpavanju podjetja. Prej nasprotno, je dejal.

»V Tomos je bilo vloženo bistveno več kot 800.000 evrov.«

Prav tako ni res, da je proizvodnja stala, vztraja Pikl, priznava pa, da se je od njegovega prevzema prepolovila.

»Mi smo lani naredili okli 1100 motorjev, letos pa jih planiramo okoli 1200.«

Težave imajo z obratnimi sredstvi. Teh jim primanjkuje, zato naročil ne morejo izpolniti. Podjetje nujno potrebuje strateškega partnerja.

»Ob kakšnem dobrem investitorju bi bila zadeva lahko dolgoročna uspešnica.«

Medijska gonja je, po Piklovih besedah, odgnala resnega strateškega partnerja, za katerega pa upa, da se bo vrnil. Tomosov direktor je še zatrdil, da so vse trenutne obveznosti do Hidrie poravnane, da se z idrijsko družbo dogovarja o plačilu preostalih obveznosti in da bo njene prostore zapustil v pogodbenem roku. Tomos naj bi sicer ostal v Sloveniji, kje, pa Pikl ni povedal. Prav tako ni povedal, ali sploh lahko uporablja blagovno znamko.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki