Trenutno se predvaja:
3. november 2017 ob 12:34 Novice

Pred gradnjo bazena nakup dveh gasilskih vozil

Zaradi dolgih postopkov države pri pripravi razpisov in izdaji dovoljenj so v Novi Gorici z rebalansom proračuna spremenili vrstni red naložb.
Sedež Mestne občine Nova Gorica. Foto: Nataša Uršič
Sedež Mestne občine Nova Gorica. Foto: Nataša Uršič

Z rebalansom proračuna bo novogoriška mestna občina kupila dve gasilski vozili. Zaradi zamika načrtovanih naložb, financiranih z evropskimi sredstvi, se je del proračunskih odhodkov zmanjšal za 2,2 milijona evrov. Prav zato se bo šele v naslednjem letu začela gradnja načrtovanega mestnega bazena in odvodnjavanja meteorne vode v Šempasu.

Zaradi zamika načrtovanih naložb se v Novi Gorici ne bodo zadolžili. Direktorica občinske uprave Vesna Mikuž je pojasnila, da bodo tudi zapiranje odlagalnega polja v Stari Gori prenesli na drugo leto, saj čakajo okoljevarstveno dovoljenje. Zakaj so preložili tudi druge načrtovane projekte, med drugim gradnjo pokritega bazena? "To so predvsem tiste investicije, ki so vezane na evropska sredstva, za katere še ni popolnih pozivov ministrstev za oddajo vlog."

Z rebalansom proračuna so novogoriški svetniki povišali sredstva za nakup dveh gasilskih vozil. Predlog so podprli brez glasu proti. Amandma je predlagal svetnik liste Mateja Arčona, Aleš Markočič: "Cilj je, da bi v naslednjem letu kupili dve vozili za prostovoljni gasilski društvi Dornberk in Nova Gorica. Vrednost je več kot pol milijona evrov. Vozili bi plačali z lizingom."

Nedavčni prihodki so se v proračunu povečali za skoraj 600 tisoč evrov. Največ iz naslova najemnin za javno infrastrukturo, v višini 240 tisoč evrov. Prihodki so se povečali tudi zaradi izplačil dividend podjetja HIT v višini 180 tisoč evrov.

Prispevek Nataše Uršič:


Zadnji prispevki