Trenutno se predvaja:
18. april 2018 ob 08:24 Novice

Prijavljenih 30 oz. 32 organizatorjev referendumske kampanje, med njimi tudi Luka Koper

Za potrditev ali razveljavitev zakona o drugem tiru bodo volivce prepričevali politične stranke, lokalne skupnosti, podjetja in posamezniki.
Foto: BoBo

Kot organizator referendumske kampanje o Zakonu o drugem tiru se je včeraj med drugimi prijavila Luka Koper. Argumente "za" bosta med drugimi zagovarjali tudi Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Črni Kal, "proti" pa Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti.

Izgradnja dodatnega tira med Koprom in Divačo je temeljni pogoj za uresničitev luške strategije, tako odločitev za vključitev v kampanjo pred referendumom o drugem tiru pojasnjuje v Luki. Nujnost drugega tira je sicer zagovarjala tudi uprava Draga Matića, a se v kampanjo lani jeseni, predvsem zaradi takse na pretovor, ni vključila, kar je Cerar navedel kot enega od razlogov za Matićevo zamenjavo. Iz Luke danes sporočajo: zakon o drugem tiru sicer predvideva dodatne finančne obveznosti za družbo, vendar predvidevajo, da bi imel zastoj ali opustitev projekta dolgoročno veliko večje negativne posledice.

Zakon bosta pričakovano, kot prvič zagovarjali tudi Krajevna skupnost Črni Kal in Mestna občina Koper.

V kampanji bo sodeloval tudi Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper, ki je do zakona kritičen. Po njihovem mnenju je ustanovitev družbe 2TDK povzročila pogreb drugega tira.

Do polnoči, ko se je iztekel rok, je prijave oddalo 30 organizatorjev kampanje. Po izteku sta prišli še dve prijavi, eno od teh so oddale Slovenske železnice.

Podatke najdete spletni strani Državne volilne komisije.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki