Trenutno se predvaja:
31. januar 2017 ob 15:40 Novice

Primer Zimmerman pred preiskovalnim sodnikom

Medijsko razvpita zgodba zdravnika Janeza Zimmermana je začela dobivati sodni epilog. Na piranskem okrajnem sodišču je Zimmermana dopoldne namreč zaslišal preiskovalni sodnik.
Pred preiskovalnega sodnika piranskega sodišča v spremstvu žene in asistenta. Foto: Lea Širok
Pred preiskovalnega sodnika piranskega sodišča v spremstvu žene in asistenta. Foto: Lea Širok

Zdravnik Zimmerman, ki je osumljen 18 kaznivih dejanj malomarnega zdravljenja, je na zaslišanje k piranskemu preiskovalnemu sodniku prišel v spremstvu žene in asistenta. Na novinarska vprašanja ni želel odgovarjati, skrival se je tudi pred fotografi.

Naj spomnimo, da so kriminalisti na podlagi ovadb pacientov ovadbo proti Zimmermanu vložili konec lanskega oktobra. Očitajo mu, da je operativne posege opravljal v neprimernih prostorih, brez dovoljenj in na začetku brez potrebne kirurške specializacije. Po njegovih operacijah so pacienti doživljali težke zaplete, v nekaterih primerih je sledila celo amputacija noge. Operiral naj bi tudi osebe, ki posega sploh niso potrebovale. Da gre za sporne dejavnosti, je ugotovila tudi tričlanska komisija žilnih kirurgov. Zimmermann se je sicer izogibal predaji zahtevane dokumentacije in je kar trikrat zavrnil poziv, naj se udeleži nadzora. Da kolegom ne bi bilo treba nič pojasnjevati, je celo izstopil iz zbornice in vrnil licenco. Zimmermannu grozi do tri leta zapora, sam pa očitke že ves čas zanika.

Lea Širok


Zadnji prispevki