Trenutno se predvaja:
22. oktober 2019 ob 16:31 Novice

Primorski študentje: "Zapihala je tramontana demokratičnih sprememb na ŠOUP"

V Kopru je potekal miren shod študentov primorske univerze v podporo demokratičnemu volilnemu procesu, ki ga je organizirala Študentska lupa. Na sedežu ŠOUP-a namreč danes na ponovljenih volitvah poteka predčasno glasovanje.

Predsednika ŠOUP-a Jureta Ciglarja so študenti pozvali, naj se dogodka udeleži pred vhodom v prostore Študentske organizacije, saj so mu želeli izročiti deset zahtev glede volitev v Študentski zbor. Ciglar se vabilu ni odzval. Protestniki sicer zahtevajo, da se volitve v študentski zbor razveljavijo, zahtevajo tudi ponovitev celotnega postopka, vključno s »spornim« kandidiranjem. Pred shodom je predsednik ŠOUP-a za naš program znova zavrnil vse očitke.

Predčasno glasovanje na ŠOUP-u nadzirajo varnostniki, a jih je tokrat več kot v petek, ko so študenti s protestno akcijo uničili del volilnega imenika in v volilno skrinjico izlili črnilo. Volilna komisija Študentskega zbora ŠOUP se je zato odločila, da volitve v ponovi. Skupina študentov je sicer že v petek zahtevala razveljavitev volitev in ponovitev celotnega postopka.

Lea Širok

Posnetek današnjega protesta


Zadnji prispevki