Trenutno se predvaja:
16. december 2019 ob 14:53 Novice

Projekt kraškega podjetja v vrhu Evrope

Družba RUNE, s sedežem v Sežani, je za svoj projekt o ultra hitro širokopasovni optični infrastrukturi v ruralnih območjih Slovenije in delih Hrvaške prejela evropsko nagrado v najprestižnejši kategoriji.
Goran Živec, vodja projekta in direktor podjetja RUNE prejema prestižno nagrado.
Goran Živec, vodja projekta in direktor podjetja RUNE prejema prestižno nagrado.

Projekt omogoča gradnjo in vzpostavitev odprtega omrežja, ki bo vsem operaterjem omogočalo dostop in najem storitev omrežja pod enakimi pogoji. Uporabniki bodo tako dobili možnost izbire ponudnika storitev.

Prestižna evropska nagrada v kategoriji Inovativni modeli financiranja, poslovanja in investicij je za majhno ekipo, ki na projektu dela že šest let, veliko priznanje, je povedal direktor Goran Živec:

"Da, to kar počnemo in kar smo razvijali, dejansko predstavlja vrhunec v projektnem razvoju na področju širokopasovnih omrežij na podeželju."

Projekt Rune bo eni tretjini gospodinjstev v Sloveniji pripeljal optiko domov:

"Gre za izključno podeželska naselja, saj projekt ne predvideva gradnje tovrstne infrastrukture v naselju večjem od 1000 naslovov."

Večina operaterjev pri nas je že pristopila k projektu, je povedal Živec. Za uporabnika je strošek zgolj plačilo notranje inštalacije. Na Primorskem na optiko čakajo istrsko zaledje, Severna Primorska in Vipavska dolina, med kraškimi občinami le še Divača.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki