Trenutno se predvaja:
26. november 2018 ob 12:25 Novice

Prva vaterpolo tekma v novem bazenu v Kopru

Nov olimpijski bazen je izjemna pridobitev. Posebej so ga veseli domači vaterpolisti, ki so včeraj v njem odigrali prvo uradno tekmo, ko so se v okviru jadranske lige pomerili z ekipo Zadra.
Tekma 2. jadranske lige med Koprom in Zadrom je bila prva v novem koprskem pokritem 50-metrskem bazenu. Foto: VD Koper Primorska

Dogodek na katerega so čakale generacije koprskih vaterpolistov. Rezultatsko sicer ni uspel, saj je bil Zadar boljši s 6:5, vseeno pa trenutek za zgodovino in obenem pomembna prelomnica ob vračanju koprskega vaterpola v slovenski vrh.

Luka Gržentič ,eden najbolj izkušenih v ekipi: "V bistvu smo trenirali teh 25 let za to. Že v času (pokrovitelja, op. p) Rokave so govorili o tem bazenu in končno smo ga dočakali, ta starejša generacija. Pred takšno publiko se nam danes žal ni izšlo. Vedeli smo, da bo trda tekma. Ampak kompleks je odličen. Mislim, da je Koper potreboval takšen bazen in zdaj lahko delamo z mlajšimi generacijami naprej."

Vaterpolo klub Koper je bil na nove temelje postavljen pred šestimi leti, nov bazen bi lahko bil tudi pomoč pri zapolnitvi manjše praznine, ki je nastala v letih po zatonu prejšnjega kluba. Kapetan Rok Crnica: "Upam, da bo zdaj mladina videla, kako je tu, da bodo prišli v vse večjem številu. Šola je ne nazadnje blizu. Upam, da se bo počasi zgradilo to, kaj je včasih bilo tu v Kopru. Ne nazadnje je eden najbolj zdravih športov. Trenira se v vodi, smo ob obali ... Vsi vabljeni!"

Pomočnik trenerja Žan Miha Šulek je prepričan, da bo novi bazen spodbuda za celoten slovenski vaterpolo: "Dejstvo je, da je to komaj tretji pokriti 50-metrski bazen v Sloveniji. Zagotovo se s tem marsikaj pridobi. Vsekakor velika pridobitev tako za koprski šport kot slovenski šport."

Še pogled v dvanajstčlansko drugo jadransko ligo. V njej je Koper z zmago, remijem in štirimi porazi na desetem mestu.

Prispevek Sandija Škvarča:


Zadnji prispevki