Trenutno se predvaja:
11. februar 2019 ob 09:12 Novice

Prvi sejem Nautica Marina Portorož stavi tudi na pestro obsejemsko dogajanje

V portoroški Marini so se odločili, da letos samostojno organizirajo navtični sejem. Novost, ki jo prinaša Nautica Marina Portorož, bo v prvi vrsti pestro obsejemsko dogajanje. Zadovoljni so tudi z odzivom razstavljavcev.
Radio Koper/Marina Portorož|
Aprila ali maja naj bi bil zaključen tudi postopek prodaje družbe Marina Portorož Adventuri Holding. Foto: Marina Portorož

V portoroški Marini so navtični sejem hoteli vsebinsko nadgraditi, saj naj bi si to želeli tako obiskovalci kot razstavljavci. Z organizatorjem Internautice za to niso našli skupnega jezika, je razloge za razhod pojasnil direktor Marine Portorož Sebastjan Selan.

"Prejšnji soorganizator se je odločil, da zgodbe z nami ne bo več nadaljeval. Marina Portorož je bila postavljena pred dejstvo, da poišče rešitev, kako s svojim strokovnim znanjem in s sejemskimi dejavnostmi nadaljevati."

Večji del prostora na kopnem in v vodi imajo že zasedenega. Prisotnost je zagotovilo več kot 50 domačih in tujih razstavljavcev. Organizatorji jim bodo v okviru sejma ponudili več možnosti za mreženje, obiskovalcem pa ob navtičnih vsebinah tudi več zabavnih dogodkov. Med temi omenimo koncerta Helene Blagne in Vlada Kreslina, Marina music fest za mlade in polfinale Miss Slovenije. Vodja obsejemskega programa Jelena Verk.

"Nam je v interesu, da ljudje ostanejo na sejmu več kot dve uri. Želimo si ustvariti večplastno zgodbo."

Ena od novosti Nautice bo tudi regata za medije. Kaj bo ponudila Internautica v Izoli, pa bomo izvedeli sredi meseca. Na slovenski obali bomo torej imeli dva navtična sejma. Navtični sejem se je v preteklosti že selil med tremi obalnimi mesti. Portoroška Marina je sejem imela običajno maja, Marina Izola jeseni, gostoval je tudi v Kopru. Letos prvič pa bosta sejma ob istem času, in sicer od 16. do 19. maja.

Lea Širok


Zadnji prispevki