Trenutno se predvaja:
6. december 2019 ob 15:02 Novice

Še korak do Malenićeve razrešitve

Nadzorni svet javnega stanovanjskega sklada koprske občine je sprejel predlog za razrešitev direktorja Gorana Malenića. Na današnji seji ga ni bilo.
Direktorja JSS Malenića naj bi občinski svetniki razrešili še letos. Foto: JSS MOK
Direktorja JSS Malenića naj bi občinski svetniki razrešili še letos. Foto: JSS MOK

6.december v koprski občini tudi letos ni bil povsem miren dan. Če so lani člani občinske volilne komisije do polnoči preštevali tesen volilni izid, so nadzorniki danes odločali o predčasni razrešitvi direktorja stanovanjskega sklada Gorana Malenića. Prva nadzornica Mojca Hilj Trivič je po kratki seji povedala:

"Obrazložitev je zajetna. Naše ugotovitve so glede nepravilnosti, glede nesmotrne porabe denarja in glede nespoštovanja sklepov nadzornega sveta. To je predlog za predčasno razrešitev. Odpravnina bi mu pripadala le, če bi šlo za sporazumno prekinitev."

Župan Aleš Bržan je danes prisluhnil nadzornikom:

"Prav je, da kot predstavnik soustanovitelja sledim zadevi, saj želim, da se čimprej razvozlajo stvari in da se v Kopru začnejo graditi neprofitna stanovanja in stanovanja za mlade, ki jih potrebujemo."

Malenić se do očitkov ni opredelil, tudi danes ga na seji ni bilo. Seja, na kateri bodo občinski svetniki odločali o sklepu za razrešitev, bo 19.decembra. Ankaranska občina se s predlogom le seznani.

Tjaša Škamperlei


Zadnji prispevki