Trenutno se predvaja:
5. marec 2019 ob 08:52 Novice

Šempetrska bolnica še vedno v rdečih številkah

Sanacija poslovanja splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici po letu dni še ne daje pričakovanih rezultatov. Zaradi vse večje izgube so morali povečevati tudi število sanacijskih ukrepov, priznavajo v vodstvu bolnišnice.
Radio Koper|bolnica franca derganca šempeter
Sanacija poslovanja splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici po letu dni še ne daje pričakovanih rezultatov. Izguba naj bi se celo povečala. Foto: Radio Koper

Člani sveta zavoda iz letnega poročila niso mogli razbrati dejanske izgube šempetrske bolnišnice. Ker je po mnenju Metke Cerar, sicer izkušene finančne revizorke, poročilo pomanjkljivo in neverodostojno: "Stanje je res slabo. Na 12 ali 13 milijonov osnove smo zdaj pridelali še knjigovodskih 5,6 milijona dodatne izgube."

"Težko bi zdaj to komentiral. Gre za mogoče napačno ali drugačno interpretacijo članice sveta zavoda in naših strokovnih služb," se je na izgubo 18-ih milijonov evrov odzval direktor šempetrske bolnišnice Stanislav Rijavec.

Svet zavoda je sprejel sklep o umiku letnega poročila. Predsednica sveta Anita Manfreda: "Bomo naročili revizijo in potem se bomo pogovarjali o konkretnih številkah. Tudi o odgovornosti oseb, ki pripravljajo poročilo, če ne bo verodostojno."

Sanacijski ukrepi - vseh je 48 - so uresničeni približno tretjinsko, ugotavljajo v vodstvu šempetrske bolnišnice. Največji izpad je pri zdravstvenih storitvah iz rednega programa. Primanjkljaj znaša približno 700.000 evrov, pojasnjuje odgovorna za strokovno-medicinske zadeve Dunja Savnik Winkler: "Največji delež nerealiziranega programa je iz kirurškega zdravljenja raka, ki je bilo v preteklem letu s področja kirurške službe, ginekološke službe manjše kot v predhodnih letih."

Najdaljše čakalne dobe pa so na kolenskih in kolčnih protezah, ultrazvoku srca in koronarografiji, dodajajo še v šempetrski bolnišnici.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki