Trenutno se predvaja:
7. avgust 2019 ob 06:51 Novice

Spet v razpis za dela v dolini Glinščica

Družba 2TDK je po neuradnih informacijah televizije POP TV razveljavila razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega železniškega tira Koper-Divača.
BoBo
Še en večji razpis za bodoči drugi tir se je začel z zapletom. Foto: BoBo

Čeprav so v 2TDK konec prejšnjega tedna predvidevali, da odločitve o prvem večjem razpisu pri projektu drugi tir ne bo še nekaj časa, je včeraj popoldne komisija odločila, po neuradnih informacijah, da razpis za gradnjo objektov v dolini Glinščica razveljavi. V 2TDK so nam sinoči dejali le, da bodo odločitev sporočili, ko se bo z njo seznanila uprava.

Ključen pri odločitvi naj bi bil pogoj o referencah družbe Markomark Nival. Ta je bila kljub popravljeni napaki pri seštevanju cen še vedno najcenejši ponudnik. Pritožbo zaradi referenc konkurenta je podal drugi - dražji ponudnik Kolektor CGP, ki se je povezal s Pomgradom in Rikom. 2TDK reference ni pregledovalo samo, za to je najelo odvetniško družbo Cukrov, ki je nedavno v enem drugem javnem naročilu zastopala prav Pomgrad in Rika.

Če bo torej razpis ponovljen, začetka gradnje mostu v dolini Glinščice ni pričakovati še letos, kot so sprva načrtovali. Potrjen investicijski program sicer predvideva, da bodo ti objekti stali dobrih devet milijonov evrov, ponudbi Kolektorja in Godine sta jih bila pripravljena graditi za več kot 13 oz. 14 milijonov evrov. Številke, ki bodo zagotovo zanimale tudi Svet za civilni nadzor nad projektom. Še en večji razpis za bodoči drugi tir se je torej začel z zapletom. Tako kot prvi za gradnjo pripravljalnih del, ko je Kolektor zahteval aneks, a so ga takrat še na infrastrukturnem ministrstvu zavrnili.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki