Trenutno se predvaja:
6. september 2019 ob 10:28 Novice

Srečanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev

Koprski Zavod za zaposlovanje je skupaj z občino Hrpelje Kozina že peto leto zapored v Hrpeljah pripravil zaposlitveni sejem. Tokrat se je predstavilo 11 delodajalcev, večina jih je iz regije.
Pixabay|55-letni delavec se je smrtno ponesrečil pri padcu z zidarskega odra.
Med najbolj zaželenimi so bili kadri s tehničnim in naravoslovnim znanjem, vozniki in tudi poštarji. Foto: Pixabay

Mladi, ki iščejo prvo zaposlitev, mladi in manj mladi, ki si želijo preizkusiti se tudi v drugih podjetjih, in starejši od 50 let so, po srečanjih z morebitnimi delodajalci odhajali zadovoljni:

"Ustavil sem se na treh stojnicah, na eni izmed njih so iskali moj poklic, ki je tiskar. Mislim, da imam nekaj možnosti pri Termoplastih. Nato sem bil pri Pet Pak iz Ilirske Bistrice, kjer iščejo skladiščnika, kar me tudi zanima. Obiskal sem še Cestno podjetje Koper, ker imam izpit za kamion. Možnosti torej so."

"Zanima me delo obračunskega tehnika tukaj pri Godini."

11 stojnic, na katerih so obiskovalce sprejemali odgovorni za razvoj kadrov v podjetju, je bilo dobro obiskanih. Iskali so tako visoko kvalificiran kader kot proizvodne delavce. Nataša Benčič, predstavnica podjetja Godina:

"Trenutno so najbolj iskani kadri obračunski tehnik, pomočnik vodje gradbišča, strojnik težke gradbene mehanizacije in gradbeni delovodja."

Ljubo Nadoh iz ilirskobistriškega podjetja Pet Pak, ki se ukvarja s predelavo plastike in bo proizvodnjo prihodnje leto selilo v Postojno, trenutno potrebuje 5 novih delavcev, s selitvijo pa še 25:

"Iščemo vseh vrst kadrov, tako strojnike, elektrotehnike in vse ostale, ki imajo voljo in željo po delu."

Zaposlitveni sejem, ki je povezal iskalce zaposlitve in delodajalce na kraško-brkinskem območju, ter aktivno vključevanje občine v rešitev problematike brezposelnosti, sta pripomogla k temu, da se je v zadnjih letih ta bistveno znižala, z dobrih 11 odstotkov na šest.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki