Trenutno se predvaja:
13. februar 2018 ob 09:11 Novice

Stadion na Brajdi bodo obnovili

35 let stari atletsko-nogometni stadion v Tolminu je že dotrajan. Po novem bo primeren za atletska tekmovanja in tekme druge nogometne lige.
Stadion na Brajdi v Tolminu med tekmo za slovenski pokal Maribor : Tolmin septembra 2015.
Stadion na Brajdi v Tolminu med tekmo za slovenski pokal Maribor : Tolmin septembra 2015. Foto: MMC RTV SLO

V tolminskem športnem parku Brajda bodo letos obnovili dotrajani atletsko-nogometni stadion, ki je bil zgrajen pred 35 leti. Z deli bodo predvidoma začeli maja in končali septembra. Naložba je ocenjena na dober milijon evrov in predstavlja največji projekt v letošnjem proračunu Občine Tolmin, ki predvideva dobrih 18 milijonov evrov odhodkov.

Stadion uporabljata tako osnovna šola kot gimnazija, poleg njiju pa tudi Atletsko društvo Posočje, Nogometni klub Tolmin in številna druga društva. Kot pravi župan Občine Tolmin Uroš Brežan, so skupaj z občino prišli do rešitve, zdaj z javnim naročilom iščejo izvajalca del: "Primarno bo to obsegalo sanacijo atletske steze. Tekmovališče za skok v daljino se bo premaknilo na notranjo stran steze. V skladu s priporočili svetovne atletske organizacije bo to stadion z dvojnim radijem in ne enojnim, kot ga imamo sedaj."

Na stadionu bodo umeščene vse atletske discipline, kar je pogoj za pridobitev certifikata Atletske zveze Slovenije za izvedbo tekmovanj. Nogometno igrišče bo izpolnjevalo pogoje za tekme 2. slovenske lige. Upajo tudi, tudi, da bo več športnikov prišlo v Tolmin na priprave.

To je sicer šele prva faza prenove širše ureditve športnega parka Brajda. V prihodnjih letih predvidevajo še: " ... izgradnjo servisnih prostorov ob stadionu, izgradnjo tribune, tretja, zadnja faza pa bi bila prenova tako imenovanega ležečega nebotičnika." Tam naj bi po Brežanovih besedah med drugim prostor našla tudi balinanje in bowling.

Prispevek Mariše Bizjak:


Zadnji prispevki