Trenutno se predvaja:
16. oktober 2019 ob 12:57 Novice

Svet zavoda izolske bolnišnice bo zahteval pojasnila Radivoja Nardina

Radivoj Nardin se je odzval na poziv ministra za zdravje Aleša Šabedra in se odločil, da poskusi z dna dvigniti tudi šempetrsko bolnišnico. Da bi ena oseba vodila kar dve taki ustanovi hkrati, ni redna praksa.
Radio Koper|Direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin. Foto: Mateja Brežan
Direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin prevzema vodenje šempetrske bolnišnice. Foto: Radio Koper/Mateja Brežan

Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola bo na redni seji prihodnji teden od direktorja Radivoja Nardina zahteval nekaj pojasnil, potem ko je bil imenovan tudi za vršilca dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice. Do prihodnjega tedna je v Izoli še odprt razpis za strokovnega direktorja.

Neuradno je slišati, da naj bi mu pri vodenju kar dveh ustanov hkrati, pomagala zdajšnja ekipa najtesnejših sodelavcev. Sicer pa ne gre za veliki bolnišnici. V Šempetru naj bi mu tudi šlo hitreje, saj je ledino več kot zadnja 4 leta oral v Izoli. Kako ga bodo na Goriškem sprejeli zaposleni, bo pokazal čas. Že v kratkem pa naj bi na nekaj osnovnih vprašanj odgovoril izolskemu svetu zavoda. Predsednica Maja Praček pravi, da jih primarno zanimata dve stvari:

"Predvsem nas bo zanimalo, na kakšen način bo direktor Nardin zagotavljal kontinuiteto dela, s tem mislim na doseganje poslovnih in razvojnih ciljev. Vse ob dejstvu, da je avgusta letos popisal novo pogodbo za naslednja štiri leta. Pa tudi na kakšen način bo potekalo sodelovanje s strokovnimi sodelavci enega in drugega zavoda, torej urnik, odzivnost in nenazadnje razpoložljivost."

Seja sveta bo najverjetneje prihodnji teden. Na njej se bodo svetniki seznanili tudi s potekom razpisa za strokovnega direktorja, ki se zaključi v četrtek. Ginekolog porodničar Dušan Deisinger je funkcijo vršilca dolžnosti opravljal dobro leto, od odhoda Feliceja Žiže v državni zbor.

Mateja Brežan


Zadnji prispevki