Trenutno se predvaja:
30. maj 2017 ob 15:04 Novice

Tantadruj za življenjsko delo Mirandi Caharija

Nagrado primorskih gledališč bodo danes podelili sedmič, in sicer ob 20.30, v Trstu.
Miranda Caharija
Miranda Caharija. Foto: Marko Modic / Arhiv SLOGI

Primorska gledališča bodo danes podelila Tantadrujeve nagrade. Priznanja bodo podelili že sedmič, tokrat v Trstu, saj se prireditev seli med Koprom, Novo Gorico in Trstom. Znana je že dobitnica nagrade za življenjsko delo. To je igralka Miranda Caharija, dolgoletna članica tržaškega gledališča, ki je na oder stopila že leta 1961 in kmalu postala ljubljenka zamejskega in primorskega občinstva.

O izbiri je predsednica žirije Meta Hočevar povedala: "Tokrat, prvič, smo bili tako enotni, že od samega začetka, da je prav nenavadno."

Nagrajenka pa je dejala: "Tu so moje korenine in predvsem, kar je glavno, sem veliko igrala. Moje življenje je povezano s teatrom, prepleteno je."

Nagrade so se prijele, pravijo v vseh treh gledališčih. O tem več Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper: "Mislim, da se je tudi v slovenskem prostoru že prijela. Normirali smo že tudi, koliko je ta nagrada vredna, to je tudi pomembno. Mislim, da je to ena lepa nagrada, ki se je veselimo, jo potrebujemo in je zelo, zelo naša."

Pa ne le to, pripomni Eduard Miler umetniški vodja SSG: "Za to nagrado se pravzaprav skriva tesno sodelovanje primorskih gledališč – s koprodukcijami, z gostovanji in ostalimi izmenjavami gledališč."

Sodelovanje bodo vsa tri gledališča še enkrat dokazala v juniju, ko bo premiera Goldonijevih Baruf, ki nastajajo prav zdaj povsem novi - istrski izvedbi.

Prispevek Neve Zajc:


Zadnji prispevki