Trenutno se predvaja:
19. marec 2019 ob 13:20Novice

V ankaranski občini ne manjka kulturnih dogodkov, uredili bodo prireditveni prostor

V ankaranski občini nimajo kulturnega doma, galerije. Kljub temu kulturnih dogodkov v občini ne primanjkuje, izpeljejo jih v šoli, knjižnici, v šotoru, na plaži. Ankaransko Kulturno društvo Pod borom pa svoje dogodke pripravlja v kavarni.
Osebni arhiv/Alenka Bogatec|
V devetih letih so v ankaranski kavarni pripravili že 100 razstav. Foto: Alenka Bogatec

Pesniški večeri, predstavitve knjig, razstave so redne dejavnosti v ankaranski kavarni, kjer se družijo člani kulturnega društva. 40 članov združujeta ljubezen do ustvarjanja in organiziranja kulturnih dogodkov. Alenka Bogatec iz Kulturnega društva Pod borom:

"Tako da si zdaj omišljamo projekte, ki so prepoznavni v kraju in navzven. Že dve leti obeležujemo teden ljubiteljske kulture v maju. Lani smo pripravili ekstempore, popoldne pa so nastopile folklorne skupine iz zamejstva, Hrvaške in iz cele Slovenije."

V ankaranski kavarni beležijo že 100. razstavo v devetih letih. Razstavljajo tako akademski kot ljubiteljski slikarji. Že pred slabim mesecem so pripravili program do konca leta, je povedala Alenka Bogatec.

"In zdaj polnimo že prihodnje leto. Pomeni, da je to povpraševanje veliko. Da se v tem času, ko ljudje iščejo sprostitev, vedno bolj ukvarjajo z umetnostjo. In prav gotovo je velika potreba tudi po prostoru, kjer se bodo lahko izpostavili."

Tega se zavedajo tudi na občini, ki v prihodnje načrtuje ureditev prireditvenega prostora. Sicer pa je občina Ankaran za delo kulturnih društev letos namenila slabih 200 tisoč evrov. Za potrebe delovanja društev je uredila Dom družbenih dejavnosti, kjer imajo društva prostore v brezplačni uporabi.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki