Trenutno se predvaja:
20. februar 2019 ob 13:39Novice

V Ankaranu imajo za ukinitev vinjet na relaciji Škofije–Jagodje svoje argumente

V Ankaranu se pridružujejo pobudi obalnih občin, da se hitra cesta Škofije–Jagodje izloči iz vinjetnega sistema cestninjenja, in dodajajo še svoje razloge.
BoBo
Med glavnimi razlogi za ankaransko podporo pobudi je uničevanje lokalnih cest. Foto: BoBo

Pobudo za izločitev iz sistema vinjetnega cestninjenja na relaciji Škofije–Jagodje so župani obalnih občin podali po tem, ko je Dars ukinil vinjete za predor Markovec. Pobudi se pridružuje tudi ankaranska občina, ki pa dodaja še svoje argumente. Župan Gregor Strmčnik:

"Reakcija na plačevanja cestnin je, da se dodatno obremenjujejo ankaranske ceste, ki so nevarne, preko Lazareta pa poteka tranzitni promet skozi Krajinski park Debeli rtič, kar je iz naravovarstvenih vidikov povsem neustrezno."

S pobudo županov je seznanjena tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je nedavno o tem povedala:

"Jaz še z Darsom nisem govorila. Ampak moje stališče je, da ko narediš eno izjemo, jih je potem 100 in več. Potem bomo lahko vinjete ukinili. Bom pa, preden sprejmemo dokončno odločitev, govorila tudi s predstavniki Darsa."

V Ankaranu se zavedajo tako imenovanega domino efekta, o katerem je govorila ministrica, vendar menijo, da so argumenti županov dovolj tehtni, da se o njih razpravlja in da se neživljenjski sistem, kot pravijo, spremeni.

Na torkovi seji so se ankaranski svetniki strinjali tudi s spremembami pravilnika o sprejemu otrok v vrtec. Stalno prebivališče vlagateljev bo imelo odslej večjo težo. Seznanili so se še z zaključkom prenove občinske spletne strani ter oblikovanja simbolov občine.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki