Trenutno se predvaja:
1. december 2020 ob 07:00 Novice

V Bovcu se je zalomilo pri denarju, a župan se ne da

V športni dvorani v Bovcu se že več let soočajo s prostorsko stisko, ta je tudi stara in potresno nevarna.
Obstoječa dvorana v Bovcu. Foto: Radio Koper
Obstoječa dvorana v Bovcu. Foto: Radio Koper

Prvi projekt za gradnjo nove dvorane so pripravili že leta 2012 v sklopu popotresne obnove, ki pa je bil preobsežen. Letos so z natečajem za izbiro strokovno najprimernejše rešitve izbrali nov, cenovno ustreznejši projekt. A ponovno se je zalomilo pri denarju.

Na Občini Bovec so v začetku leta izbrali najprimernejši projekt za novo športno dvorano, s čimer bi po več letih le začeli z njeno gradnjo. A trenutno jim težave povzročajo finance. Občina je za pomoč pri gradnji namreč upala na evropska sredstva.

Župan Valter Mlekuž: "Obljubljali so nam, da je denarja dovolj, kako ga bo težko porabiti. Na zadnjem sestanku je minister jasno povedal, da za športne objekte tega denarja ni, tako da sem bil kar malo šokiran. Težko je, ampak to smo si zadali, to moramo speljati."

Spremenila se je tudi cena celotne investicije, ki je bila sprva ocenjena na pet milijonov evrov.
Župan pojasnjuje: "Z davkom je sedaj čez osem milijonov evrov. S projektanti moramo ugotoviti, kje še kaj odstraniti. Eno možnost zmanjševanja stroškov vidim pri pokritem parkirišču, ni treba, da je parkirišče pokrito. Potem je treba razmisliti še o prostorih, ki jih je veliko, kaj lahko počaka."

Kot minimum župan navaja športno dvorano, fitnes in prostore za shranjevanje. "Želja pa je še po balinišču, kar je velik strošek in trdim, da to ni v tem trenutku tako pomembno. Ne vem, ali potrebujemo še eno dvorano. Vidim kar precej stroškov, ki se jih lahko še zniža."

Kljub težavam s financiranjem občina upa, da bodo pridobili gradbeno dovoljenje in po koncu šolskega leta začeli z rušenjem stare dvorane.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki