Trenutno se predvaja:
22. oktober 2019 ob 14:56 Novice

V Ilirski Bistrici gradijo zadnji del obvoznice

Z gradnjo zadnjega dela obvoznice bi radi razbremenili ceste skozi mesto. Tretja faza projekta je vredna 2,4 milijona evrov, prispevali pa jih bodo občina, ministrstvo za infrastrukturo in Petrol.
Radio Koper
Foto: Radio Koper

Že prvi dve fazi obvoznice sta znatno pripomogli k razbremenitvi bistriških ulic. V zadnji fazi pa bodo zgradili še dve krožišči in povezovalno cesto. Župan Emil Rojc:

"Dobili bomo povezavo med cesto Ilirska Bistrica - Knežak ter cesto proti Ribnici, kar pomeni, da bodo potniki, ki bodo prihajali iz smeri Knežaka, lahko zavili na obvoznico, ne da bi se zapeljali skozi mesto Ilirska Bistrica."

Uredili jo bodo na stari tankovski cesti, ki je že utrjena, vendar makadamska, treba pa jo bo tudi razširiti. Z izgradnjo pa se odpirajo tudi možnosti za ureditev tega prostora. Z obrambnim ministrstvom se dogovarjajo za soinvestiranje izgradnje helioporta:

"Občina Ilirska Bistrica oziroma samo mestno nima helioporta. Na tem delu pa smo že odkupili tudi zemljišča za prireditveni prostor, ki ga občina tudi nima in je ta prostor idealen za ta namen. Tukaj ne bi motili okoliškega prebivalstva."

Če bo šlo vse po načrtih, bo obvoznica nared v začetku prihodnjega leta.

Sabrina Mulec


Zadnji prispevki