Trenutno se predvaja:
1. oktober 2018 ob 18:55 Novice

V koprskem CSD zagotavljajo, da uporabniki ne bodo občutili reorganizacije

Centri za socialno delo so od danes organizirani po novem. CSD Južna Primorska administrativno združuje enote v Izoli, Kopru, Piranu in Sežani.
Administrativne in pravne službe Centra za socialno delo Koper se bodo konec oktobra iz stavbe (na fotografiji) na Cankarjevi ulici, ki si jo delijo s Pokrajinskim arhivom, preselile v Prisoje. Foto: Radio Koper

Centri za socialno delo so od danes drugače organizirani, spremembe pa ne posegajo v pravice uporabnikov. Namen mreže, ki jo sestavlja 16 novoustanovljenih centrov in več kot 60 območnih enot, je poenostaviti administrativne postopke, strokovni delavci pa bodo lahko bolj prisotni v lokalnem okolju. V centru Južna Primorska so po novem štiri enote.

Koper, Izola, Piran in Sežana so odslej štiri enote Centra za socialno delo Južna Primorska. Sedež centra je v Kopru, na novi lokaciji v Prisojah, kamor se bodo selili konec meseca in kjer bodo delovale strokovna, finančno-računovodska služba ter služba za odločanje o pravicah iz javnih sredstev.

Za uporabnike se nič ne spreminja, je pojasnila v. d. direktorice centra, Tjaša Rodman: "Še vedno smo enako dosegljivi na istih lokacijah, na katerih bomo poskrbeli, da bodo vsi dobili vse ustrezne informacije."

Sprememba v organizaciji centrov prinaša strokovnim delavcem možnost, da bodo bolj vpeti v lokalno okolje in na terenu: "Iz dosedanjih centrov za socialno delo umikamo te administrativne, pravne, splošne zadeve. Na enotah bo ostala res stroka - socialno delo. Želimo si, seveda še z nekaj dodatnega kadra, ki ga bomo v prihodnje potrebovali, da bomo ta cilj dosegli, se bomo res lahko poglobljeno in intenzivneje ukvarjali z uporabniki in njim namenili več našega časa."

Administrativne postopke naj bi v prihodnjem letu olajšala tudi uvedba informativnega izračuna za letne pravice iz javnih sredstev, kot so štipendije, otroški dodatek ali subvencija vrtca, ko bo vlogo treba oddati le enkrat. Reorganizacija centrov vključuje tudi projekt socialne aktivacije dolgotrajno brezposelnih in socialno izključenih oseb.

Prispevek Tjaše Lotrič:


Zadnji prispevki