Trenutno se predvaja:
6. oktober 2017 ob 16:10Novice

V Kopru je prvič nastopil orkester tržaške opere

Občinstvo v dvorani sv. Frančiška je bilo nad koncertom simfoničnega orkestra opernega gledališča Giuseppe Verdi navdušeno.
Simfonični orkester tržaškega opernega orkestra Giuseppe Verdi v dvorani Sv. Frančiška v Kopru. Foto: Rok Draščič
Simfonični orkester tržaškega opernega orkestra Giuseppe Verdi v dvorani Sv. Frančiška v Kopru. Foto: Rok Draščič

Koprsko društvo prijateljev glasbe je sinoči odprlo svojo 55. Koncertno sezono z veličastnim koncertom simfoničnega orkestra Gledališča Giuseppe Verdi iz Trsta. Soorganizator koncerta, Primorski poletni festival, je z njim uspešno sklenil svojo 24. sezono in poglobil večletno sodelovanje s tržaško opero.

Nabito polna dvorana Svetega Frančiška Asiškega in navdušeno ploskanje pa so dokazali, da je bil to dogodek, na katerega so Koprčani že dolgo čakali. Koncert odličnega simfoničnega orkestra v edini koprski akustično primerni dvorani je seveda velik dogodek, še večji, celo zgodovinski, pa gostovanje tržaškega opernega gledališča, ki je tokrat prvič prestopilo mejo do bližnjega Kopra. Navdušenje je bilo obojestransko.

Intendant Stefano Pace je povedal, da je bila za tržaško gledališče to zelo lepa izkušnja, ki bi se morala čim prej ponoviti, saj je sporazumevanje z glasbo med dvema deželama zanj nekaj najbolj naravnega.

Dirigent Stefano Furini pa je bil najbolj navdušen nad izvrstno akustiko dvorane. Počutil se je zelo dobro in v čudoviti dvorani mu je bilo v veliko veselje muzicirati v Kopru.

Orkester z več kot sedemdesetletno tradicijo, v kateri najdemo največja dirigentska imena ter bogat operni in simfonični repertoar, je koprsko občinstvo navdušil z doživetimi, odličnimi izvedbami in zanimivim sporedom, ki ga je uvedel Corellijev Concerto grosso, sklenila pa Mozartova Jupiter simfonija. Popestrili sta ga presenetljiva Boccherinijeva Simfonija La casa del diavolo in prikupni Schubertovi Nemški plesi.

Zvočni prispevek Lee Hedžet:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki