Trenutno se predvaja:
2. december 2018 ob 23:19 Novice

V Mestni občini Koper zmagovalec še ni znan

Med kandidatoma za župana v MOK je, potem ko so prišteli glasove s predčasnega glasovanja, le 12 glasov razlike.
Foto: Očitno boj za županski stolček v Kopru še ni odločen. Foto: Radio Koper

V ponedeljek ob 12.00 bodo odprli še glasovnice, ki so prispele po pošti. Teh je 50 in bi lahko volilni rezultat v Kopru obrnile na glavo. Številne ankete so v Kopru napovedovale tesen izid. Očitno zmaga Aleša Bržana le ni tako jasna, kot se je zdelo še po rednem štetju glasov.

Aleš Bržan je po vseh preštetih glasovih ovojih zmagal, a zelo tesno, pred Borisom Popovičem vodi za 12 glasov. Zakaj številka ni dokončna, nam je pojasnil predsednik občinske volilne komisije Miloš Senčur:

"Odgovor je preprost. Po preštetih glasovih na gasovanju, ki je potekalo danes (v endeljo), in pa na predčasnem glasovanju je razlika le 12 glasov in zato čakamo še gasovnice, ki naj bi prispele po pošti do jutri 8ponedeljka) do 12. ure. Napovedanih glasovanj po pošti je bilo približno 50."


Koliko jih bo danes, v ponedeljek do 12tih, res prispelo, še ni znano. Takšen razplet se je zogdil potem, ko so rezultatu, ki je bil v prid Bržanu, prišteli še glasovnice iz predčasnega glasovanja, kjer je bilo kar 1900 glasovnic za Popoviča. Slednji je sicer Bržanu že čestital za zmago, ki pa, ponovimo, ni več gotova.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki