Trenutno se predvaja:
10. julij 2018 ob 19:08 Novice

V Posočju dve smrti zaradi "adrenalinskih športov"

Poskusi premagovanja naravnih sil se ne iztečejo vedno srečno. Najvišjo ceno sta plačala slovaški kajakaš in ameriški jadralni padalec.
Kajakaši na Soči (fotografija je simbolična) Foto: BoBo

Dopoldan se je na reki Soči pod vasjo Kal Koritnica zgodila tragična nesreča, v kateri je kljub oživljanju s strani bovških gasilcev in reševalcev umrl 33-letni slovaški kajakaš. Nesreča se je zgodila v tretjem kanjonu pod vstopno-izstopnim mestom Golobarske žičnice. Za 33-letnega Slovaka, udeleženca štiridnevne kajak šole pri družbi Aktivni planet iz Bovca, je bilo usodno zagozdeno deblo v vodi. Veslal je kot drugi v skupini treh kajakašev, v kateri je bil tudi vodnik, ponesrečencu pa je iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato se je ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa pod vodo.

Opozorilo, da ta zapira prehod na odseku Kršovec-Zmuklica in je smrtno nevarna, so sicer skrbniki plovbnega območja na spletni strani soča-plovba.si, ki je namenjena vsem uporabnikom plovbnega območja reke Soče in Koritnice, objavili šele po nesreči. Policisti okoliščine še ugotavljajo, a so po prvih ugotovitvah tujo krivdo izključili.

To pa danes ni edina smrtna nesreča v Posočju - na Tolminskem se je namreč popoldan z jadralnim padalom smrtno ponesrečil 27-letni Američan. Poleg tega so morali reševalci nujne medicinske pomoči posredovati tudi pri poškodbi padalca, ki si je pri pristanku blizu vasi Poljubinj poškodoval hrbtenico.

Mariša Bizjak


Zadnji prispevki