Trenutno se predvaja:
11. december 2019 ob 14:52 Novice

V središču Nove Gorice še en defibrilator

Širše središče Nove Gorice je od danes bogatejše še za en defibrilator. S pomočjo donacije ga je na vhodu Medpodjetniškega izobraževalnega centra na Cankarjevi ulici postavil Šolski center. Namenjen je javni uporabi.
Foto: Radio Koper/Mateja Brežan
Foto: Radio Koper/Mateja Brežan

Defibrilator so v javno mrežo vključili dopoldan. Razlogov, da so se odločili za to, je več, pojasnjuje direktor Šolskega centra Nova gorica Miran Saksida:

"Jaz bi najprej omenil vzgojno izobraževalni. Na Šolskem centru Nova Gorica izobražujemo v poklicih kot so bolničar, zdravstveni tehnik. Ti poklici nedvomno potrebujejo takšno opremo, da se bolje usposobijo."

Drugi razlog pa je družbena odgovornost:

"Šolski center je sredi Nove Gorice. Obkrožajo ga razne institucije kot so bazen, športni park, ljudska univerza, glasbena šola."

Tudi šolski center ima dva tisoč dijakov, 500 udeležencev izobraževanja odraslih, 250 študentov in 300 zaposlenih in naprava je zagotovo umeščena na pravo mesto. Ob defibrilatorju, ki je nameščen na vhodu MIC-a, bo šola pridobila tudi trenažnega, namenjenega izobraževanju v programih zdravstvene šole. Ob predaji namenu so dijaki zdravstvene šole obiskovalcem demonstrirali uporabo defibrilatorja.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki