Trenutno se predvaja:
12. julij 2019 ob 11:01 Novice

V Tolminskem Lomu se veselijo vodovoda

Tekoča voda je te dni prišla tudi v Tolminski Lom. Nov vodovod je ena najbolj zahtevnih in največjih naložb občine Tolmin v osnovno infrastrukturo zadnjih let.
MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Uresničitev dolgoletne želje prebivalcev Tolminskega in Kanalskega Loma pomeni velik preboj za prihodnost obeh gorskih vasi. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Samo tisti, ki čuti pomanjkanje ve, kako dragocena je voda, ki jo lahko kadarkoli natočiš iz pipe. Voda iz Zadlaščice, ki pokriva potrebe cele tolminske kotline je sedaj končno prišla tudi v Tolminski Lom, tudi na domačijo Danijela Levpuščka.

"Prej smo jo morali prekuhavati za pitje, zdaj je ni treba. Ko je bila suša so, omejili porabo, zdaj normalno točimo."

Nov vodovod je dolg skoraj dva tisoč petsto metrov, izhodišče za nadaljnje faze širitve na Široko in v Kanalski Lom pa je črpališče in vodohran s prostornino sto dvajset kubičnih metrov vode. Direktor Komunale Tolmin Berti Rutar:

"To je bil poseben tehnični izziv, saj je višinska razlika med Drobočnikom in novim vodohranom Tolminskim Lomom dvesto sedemdeset metrov."

Finančni del projekta pojasnjuje župan Občine Tolmin Uroš Brežan.

"Investicija je vredna 763 tisoč evrov, pokrili pa smo jo iz občinskega proračuna. To je največja naložba v vodo-oskrbo v zadnjih letih."

Na tekočo vodo čakajo še v najvišjem zaselku Široko in v Kanalskem Lomu. Do konca tega mandata naj bi voda prišla tudi do teh krajev.


Zadnji prispevki