Trenutno se predvaja:
9. maj 2019 ob 11:53 Novice

V Tolminu odprli prenovljeni stadion Brajda

S 26. regijskimi igrami Specialne olimpijade Slovenije, ki so se jih udeležili učenci in odrasli z zmerno ali težjo motnjo v duševnem razvoju, so včeraj v Tolminu otvorili prenovljen športni park Brajda.
Občina Tolmin/Miljko Lesjak|
Foto: Občina Tolmin/Miljko Lesjak

Na novi atletski stezi se je pomerilo 137 tekmovalcev iz desetih šol, zavodov za usposabljanje in varstveno delovnih centrov s Primorske in Notranjske. Atletski del stadiona Brajda nudi poslej veliko več kot prej, je zadovoljen predsednik Atletskega društva Posočje Matjaž Sovdat:

"Vzpostaviti hočemo sistem tekmovanj tudi na stezah, do zdaj smo bili aktivni na tekih in krosih. Naša prva zadolžitev bo otvoritveni miting jeseni."

Kot je dodal Branko Velišček, direktor Zavoda za kulturo, šport in mladino, ki upravlja športne objekte, prenova omogoča izvedbo disciplin, ki prej niso bile možne, denimo skok s palico in met kladiva. Po novem stadion ustreza tako zahtevam Atletske zveze Slovenije za izvedbo tekmovanj na državni ravni in Nogometne zveze Slovenije za tekme v drugi slovenski ligi.

Obnova je trajala od lanskega julija. Župan Uroš Brežan:

"To je bila največja naložba občine Tolmin v lanskem letu, zaključila se je letos. Investicija je stala dobrih 1,25 milijona evrov."

Nekaj sta primaknili Fundacija za šport in Ministrstvo za znanost in šport, devetdeset odstotkov naložbe pa je pokril občinski proračun.


Zadnji prispevki