Trenutno se predvaja:
20. november 2017 ob 11:51 Novice

V zvezi s skupščino Luke Koper se že zapleta

Skupščina Luke Koper 14.decembra bo po vsej verjetnosti preklicana.
prvi pomol. luka kope
Revizijska hiša PricewaterhouseCoopers je pred kratkim objavila končno poročilo, ki ga je opravila v Luki Koper zaradi izvajalcev pristaniških storitev. Z ugotovitvami bi se morali delničarji seznanili na skupščini 14. decembra. A bo skupščina kot kaže preklicana. Foto: Radio Koper

Po naših informacijah o preklicu razmišljajo tudi v Nadzornem svetu, saj naj bi bil sklic objavljen dan prepozno, da bi jo lahko izvedli 14.decembra. Delničarji bi na skupščini potrdili novega revizorja in obravnavali poročilo o modelu poslovanju z izvajalci pristaniških storitev. Nadzorni svet se bo ponovno sestal v petek. Predsednik Rado Antolovič nam je potrdil, da bodo takrat odločali o tem vprašanju. Takrat naj bi skupščino preklicali in ponovno sklicali.

Na skupščini zlasti o IPS-ih

Kot smo poročali, so v Revizijski hiši PricewaterhouseCoopers pregledali triletno obdobje poslovanja Luke Koper z izvajalci pristaniških storitev, tako imenovanimi IPS-i. Med drugim po njihovem ni na razpolago podrobnejših argumentov o tem, koliko pristaniških storitev bi bilo treba oddati v zunanje izvajanje. Revizorji pogrešajo in problematizirajo tudi nadzor nad IPS-i. Hkrati pa ugotavljajo, da so se interne politike in postopki v triletnem obdobju pomembno spremenili. Zlasti so razvidne spremembe pri vpeljavi novih postopkov pri poslovanju.

Uprava Luke Koper napoveduje, da bo odgovor na ugotovitve revizijskega poročila v zvezi z izvajalci pristaniških storitev objavila v prihodnjih dneh, že zdaj pa poudarja, da revizija ni izpostavila nobene nezakonitosti. Določena tveganja, na katera opozarja poročilo, so v družbi tudi sami prepoznali in že sprejeli ustrezne ukrepe. Uprava je sistem naročanja pristaniških storitev podedovala, kar ugotavlja tudi revizija, in ga ves čas svojega mandata nadgrajevala, izboljševala in spremljala. Določene aktivnosti so še v teku; ko bo čas, jih bo Luka razkrila tudi javnosti, sporočajo iz podjetja.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki