Trenutno se predvaja:
21. januar 2019 ob 07:29 Novice

Veliko zanimanje za vodenja sežanskega Inkubatorja

V sežanski družbi Inkubator, ki je v 100-odstotni lastni občine, bodo danes opravili prvi krog razgovorov s kandidati za direktorja. Na razpis je prispelo kar 11 prijav. V družbi nad odzivom niso presenečeni, saj gre za očitno zanimivo delovno mesto.
Radio Koper/Inkubator|
Nekaj sežanskih inkubirancev je danes vodilnih na svojem področju tudi v svetovnem merilu. Foto: Inkubator

Za delovno mesto direktorja sežanskega Inkubatorja se zanimajo tako kandidati iz občine Sežana kot iz drugih občin. Danes bo nadzorni svet opravil razgovore z nekaterimi, saj vseh k predstavitvi svoje vizije zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev niti ne bodo vabili. Od kod tolikšno zanimanje za direktorsko funkcijo? Sežanski Inkubator kot vse podobne družbe pomaga pri zagonu podjetij. Trenutno v njem deluje okoli 50 družb.

Sežanski inkubator, ustanovljen leta 1992, pa je edini od 18-ih inkubatorjev iz začetka devetdesetih let, ki je preživel. Deluje na območju nekdanje Iskre, v uporabo daje 26 tisoč kvadratnih metrov proizvodnih prostorov. Nekaj sežanskih »inkubirancev« je danes vodilnih na svojem področju tudi v svetovnem merilu. Inkubator je od leta 2011 vpisan v register evropskega združenja poslovno-inovacijskih centrov, pred nekaj dnevi pa so postavili še člani mreže podpornega okolja in inovativnosti FabLab, ki deluje v 78-ih državah. Pri nas mrežo koordinirajo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Kandidat, ki bo zasedel mesto direktorja, bo med drugim moral strokovno poznati področje dela.

Irena Cunja


Zadnji prispevki