Trenutno se predvaja:
4. september 2018 ob 09:37 Novice

Vipavski župan Ivan Princes se ne bo potegoval še za sedmi mandat

Upravne enote so že začele potrjevati obrazce podpore volivcev kandidatom. Kandidature pri občinskih volilnih komisijah pa je potrebno oddati do 18. oktobra.
Foto: Radio Koper/Marijan Močivnik

Aktualni župan Ivan Princes je potrdil, da se na prihajajočih lokalnih volitvah ne bo potegoval za nov mandat, tudi iz osebnih razlogov.

»Ne, ne bom kandidiral. Mislim, da imam dobrega kandidata, Antona Lavrenčiča, in bom njemu pomagal.«

Anton Lavrenčič, ki prihaja iz vrst SDS-a, se še ni dokončno odločil, vendar pravi, da obstaja velika verjetnost, da bo kandidiral. Kandidaturo pa je potrdil nekdanji direktor sevniške Lisce Goran Kodelja, ki bo nastopil s svojo listo. Verjame pa, da ga bo podrlo več strank.

»Vidim ogromno možnosti za razvoj Vipave. Vipava ima velik potencial, še posebej na področju turizma in prepričan sem, da bi te stvari kot župan v relativno kratkem času tudi realiziral.«

V boj za župansko mesto se bo s svojo listo podala tudi nekdanja direktorica Televizije Primorka, Nataša Nardin.

»Poudarki so zagotovo na trajnostnem razvoju tega okolja, na sodelovanju, za katerega mislim, da ga je bilo doslej premalo na vseh področjih. In poiskat prave priložnosti, tako za podjetnike, ki delujejo v tem okolju, in tiste, ki se želijo ukvarjati s turizmom, vse pa v povezavi z našo osnovno gospodarsko panogo v tem okolju, ki je kmetijstvo.«

Med imeni možnih županskih kandidatov v Vipavi se pojavlja tudi Darko Rosa iz SLS. Rosa pravi, da odločitev še tehta.

Karin Zorn


Zadnji prispevki