Trenutno se predvaja:
14. september 2017 ob 16:22 Novice

Vlada obljublja ribičem tudi denarno pomoč

Vladna delovna skupina se je v Piranu pogovarjala s predstavniki ribičev o težavah, ki jih imajo ti v vodah, ki si jih navkljub arbitražni odločitvi prisvaja tudi Hrvaška.
Piranski zaliv
Piranski zaliv. Foto: BoBo

Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča nadaljuje z obiskom prebivalcev ob meji s Hrvaško, danes se mudi v slovenski Istri. Že pred srečanjem s prebivalci v Sečovljah se je opoldne v Piranu sestala z ribiči. Vladna skupina je bila s pogovorom zadovoljna, nekaj zagotovil, da bo njihov položaj boljši, so dobili tudi ribiči.

Ribiči so bili zadovoljni, da so se lahko pogovorili z vladno delovno skupino in podrobneje predstavili svoje delo ter težave. Od vladnih predstavnikov so dobili tudi konkretne rešitve. Napovedal jih je Erik Kopač, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pristojen za nacionalno varnost: "V okviru interventnega zakona bomo poskušali nasloviti na pravi način tudi težave, s katerimi se srečujejo slovenski ribiči, ker imajo omejitve pri ribolovu v delu slovenskega morja, in sicer na dva načina: s poplačilom neposredne škode na materialnih sredstvih, ki bi lahko zaradi tega nastala, in z nadomestilom izpada dela prihodka zaradi oteženega ribolova v delu slovenskega morja."

Predstavnik ribičev Zlatko Novogradec pa je dejal: "Rečeno je bilo, da se bomo potrudili, da se bodo, da bo to dejansko pošteno in da preživimo kot ribiči."

S hrvaške strani je neuradno prišel tudi predlog o mešanem ribolovnem območju, ki pa ga vladni predstavniki, ker ni uraden, ne želijo komentirati.

Zvečer se bo

Prispevek Vesne Potočar Godnič:


Zadnji prispevki