Trenutno se predvaja:
30. april 2019 ob 16:57 Novice

Vodenje Marjetice Koper prevzel Alfred Draščič

Nadzorni svet koprske Marjetice je na včerajšnji seji za direktorja družbe soglasno imenoval Alfreda Draščiča. Ta je že nastopil 4-letni mandat.
Radio Koper
Foto: MOK/Radio Koper

V Marjetici Koper so za mesto direktorja prejeli 18 prijav, od tega je osem kandidatov izpolnjevalo razpisne pogoje. Najbolj jih prepričal 51-letni Alfred Draščič, diplomirani ekonomist z magisterijem iz poslovnih znanosti, ki je doslej deloval na področju logistike in storitvenih dejavnosti.

Komisijo je prepričal s svojim jasno razdelanim programom dela, sistemskimi rešitvami, strokovnostjo ter širšim in analitičnim pristopom do ureditve področja ravnanja z odpadki, ima pa tudi dolgoletne vodstvene izkušnje, so pojasnili na koprski občini.

Draščič je ob nastopu funkcije napovedal, da se namerava posvetiti celoviti ureditvi področja ravnanja z odpadki, s ciljem povečati delež ločeno zbranih odpadkov ter tako znižati stroške odlaganja, predelave in odvoza. Racionalizirati želi poslovanje podjetja in izboljšati učinkovitost posameznih služb, ne izključuje niti sistemske reorganizacije javnega podjetja.

Z njegovim imenovanjem je prenehal mandat dosedanji v. d. direktorice Azri Rešić, ki sicer ostaja zaposlena v službi za razvoj in investicije.

Mateja Rolih Maglica


Zadnji prispevki