Trenutno se predvaja:
26. marec 2019 ob 13:42Novice

Vrtci se dražijo tudi v Novi Gorici

Starši bodo od aprila višje položnice za predšolsko vzgojo plačevali tudi v novogoriški občini. Podražitve so posledica decembrskega dogovora vlade in sindikatov javnega sektorja o dvigu plač. Nekateri starši bodo plačali do 18 evrov več.
BoBo
Foto: BoBo

Največ se bo podražilo varstvo za tri in štiri leta stare otroke v kombiniranih oddelkih, najmanj pa se bo na položnicah poznala cena za varstvo otrok do tretjega leta starosti. Vodja oddelka za družbene dejavnosti na mestni občini Marinka Saksida:

"Starši v naši občini plačujejo 33 odstotkov enotne cene programa in če izhajamo iz tega podatka, bodo na primer starši za dnevni program od 1-3 let plačali 2,30 evra več na mesec. Za dnevni program od 3-4 let in kombinirani oddelek 18,30 evra več in 7,80 evra več za otroka na mesec v dnevnem programu 3-6 ali 4-6 let."

Kar pomeni, da bodo starši za program, kjer se je cena najbolj dvignila, v povprečju plačali 150 evrov. Za otroke od tretjega do šestega leta pa 120 evrov. Najmanj se bo varstvo podražilo za otroke do tretjega leta starosti. V tej skupini bo povprečna cena znašala 170 evrov na mesec. Lani je bilo sicer v javne vrtce v Novi Gorici vključenih 1.140 otrok.

Nataša Uršič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki