Trenutno se predvaja:
15. april 2018 ob 12:28 Novice

Vse več urejenih prostorov za avtodome ob slovenski obali

V Izoli so uredili novih 17 mest blizu Simonovega zaliva. Na dveh parkiriščih v Kopru se je že lani ustavilo 5.000 turistov. Ti lahko prostor najdejo tudi v avtokampih.
17 parkirnih mest za avtodome so uredili med Simonovim zalivom in hotelom Delfin.
17 parkirnih mest za avtodome so uredili med Simonovim zalivom in hotelom Delfin. Foto: Občina Izola

Izolsko podjetje Komunala je aprila uredilo novo parkirišče za avtodome, in sicer v bližini kopališč Simonov zaliv in Delfin. Dosedanja lokacija ob ladjedelnici namreč obiskovalcem, tudi zaradi bližine glavne vpadnice v mesto, ni omogočala dovolj zasebnosti. Cena 24-urnega parkiranja znaša v času sezone 15 evrov, izven nje 10. Nova lokacija obiskovalcem ponuja bližino starega mestnega jedra, kolesarske in pešpoti ter neposredno bližino morja. Tudi ena od znamenitosti se nahaja le korak od parkirišča, to so ostanki rimskega pristanišča, ki ležijo v Arheološkem parku Simonov zaliv.

Direktor Komunale, Denis Bele, je povedal: "Uredili smo 17 novih parkirnih mest z vso namensko infrastrukturo, torej polnilnimi postajami za vodo in elektriko, kot tudi centralni ekološki otok, kjer lahko lastniki avtodomov izpraznijo odpadne vode."

Z zasedenostjo parkirišč za avtodome so zadovoljni v Kopru, ob železniški in avtobusni postaji, kjer se je lani za krajši postanek odločilo čez 5.000 domačih in tujih obiskovalcev, je povedal Primož Marinko, vodja mestne tržnice in parkirišč pri koprski Marjetici. "Cena 24-urnega parkiranja znaša deset evrov, vključuje pa parkiranje, uporabo sanitarnega objekta, priklop na elektriko, uporabo servisnega mesta za izpust fekalnih voda, polnitev čiste pitne vode in dve povratni avtobusni vožnji v središče mesta," je pojasnil.

Parkirišči v Izoli in Kopru sta vključeni tudi v mrežo postajališč za avtodome v Sloveniji, v katero se je vključilo že več kot 80 slovenskih občin.
Možnost parkiranja z avtodomom imajo turisti v skorajda vseh obalnih kampih. V ankaranskem znaša cena parkiranja z vštetim električnim priključkom, izven sezone, 15 evrov. V času sezone se cena spremeni, oblikujejo jo tudi glede na število oseb.

Prispevek Vesne Potočar Godnič:


Zadnji prispevki