Trenutno se predvaja:
23. marec 2019 ob 01:58Novice

Z aprilskimi položnicami cene vrtca v koprski občini višje

Nekatere občine so začele izstavljati račune zaradi decembrskega dogovora vlade in sindikatov javnega sektorja, ki je prinesel dvig plač. Z aprilskimi položnicami bodo cene vrtčevskih programov višje v koprski občini, podražitev načrtujejo tudi v Sežani.
BoBo|Najpogostejši poslovni čas slovenskih vrtcev je med 5.30 ali 6.00 in 16.00 ali 16.30.
Tako kot pri podražitvah v domovih upokojencev, pa tudi pri vrtcih velja, da se nekatere občine zanje niso odločile. Foto: BoBo

Z marcem bodo cene programov predšolske vzgoje v koprski občini višje. Starši otrok prvega starostnega obdobja bodo v povprečju plačevali dva evra in pol na mesec več, drugega obdobja pa v povprečju za 12 evrov več.

Največjo spremembo – kar za 28 evrov – bodo na položnicah občutili starši otrok drugega starostnega obdobja, ki so uvrščeni v najvišji dohodkovni razred, teh je osem odstotkov. Položnice z novimi zneski bodo prejeli aprila.

Predloge novih cen so najprej pripravili vrtci. Ker so predvideli še nekoliko višjo obremenitev staršev, v občini v to niso privolili. Prihodnje leto namerava občina ponovno uvesti dodatno znižanje plačila vrtca za tiste starše otrok, ki predložijo dokazila o reševanju osnovnega stanovanjskega problema.

Koprska občina je za zdaj edina v slovenski Istri, ki se je odločila za podražitev, posledic vladnega dogovora s sindikati o višjih plačah v Izoli, Ankaranu in Piranu zaenkrat ne nameravajo prevaliti na občane. Za podražitev pa so se denimo odločili v Sežani, višje cene bo prihodnji teden obravnaval občinski svet. V četrtek je soglasje za povišanje dal tudi novogoriški mestni svet. Različne prakse je opaziti tudi v domovih upokojencev. Izolski je višje cene uvedel že v začetku leta, sežanski jih je z marcem, koprski jih še bo.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki